StoryEditorOCM
TenisTENIS/WTA TURNIR U MOSKVI

SRETNA GUBITNICA 'LUDA' OD SREĆE Ana poslala kući šestu nositeljicu i ušla u TOP 50!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
18. listopada 2016. - 16:07

Sretna gubitnica je opet sretna. Ana Konjuh je jučer nakon poraza u posljednjem kolu kvalifikacija od Amerikanke Nicole Gibbs dobila novu priliku u Moskvi. Izvučena je kao sretna gubitnica zbog odustajanje Dominike Cibulkove, druge nositeljice, te se našla u ždrijebu glavnog turnira. Nije baš imala sreće sa ždrijebom. Za supernicu u 1. kolu WTA turnira u Moskvi dobila je iskusnu, 12-godina stariju Čehinju Barboru Strycovu, šestu nositeljicu i 21. tenisačicu svijeta. Međutim, Dubrovkinja je ostvarila jednu od najvećih pobjeda ove godine. Dobila je Strycovu sa 6:4, 1:6 i 6:2 nakon sat i 42 minute igre te će igrati u 2. kolu.

Početak prvog seta nije bio dobar (0:2 i 1:4). Ana je izgubila oba servisa između kojih je napravila break. Potom, kad je na semaforu stajalo: Konjuh – Strycova 1:4, 5:0 Dubrovkinje za 1:0 u setovima. U sedmom i devetom gemu prvog seta Ana je oduzela servis Čehinji, u desetom gemu je iskoristila treću set loptu.

U drugom setu opet je dva puta Strycova napravila break, ali kako Ana ovaj put nije niti jedan - 6:1 za šestu nositeljicu te je odluka pala u trećem setu u kojem je prva break prilika bila u šestom gemu kada je Ana izborila tri break lopte te iskoristila prvu za vodstvo 4:2. Potom je bez izgubljenog poena dobila svoj servis, a u osmom gemu zaključila posao. Iskoristila drugu meč loptu.

Pobjeda protiv Strycove odvela je dubrovačku tenisačicu do najboljeg plasaman u karijeri. Ana je trenutno na 49. mjestu svjetske rang liste. Prvi put je u TOP 50! Naravno, hoće li tu ostati, ovisit će i o rezultatima drugih igračica, koje trenutno igraju na nekom od turnira. Međutim, i Ana je još uvijek u igri u Moskvi. Ima priliku uzeti nove bodove.

24. travanj 2024 02:53