StoryEditorOCM
TenisTENIS/WTA TURNIR U MOSKVI

ČEKALA I DOČEKALA Dubrovkinja je 'sretna gubitnica'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
17. listopada 2016. - 20:45

Dominka Cibulkova, osma tenisačica svijeta je otkazala nastup u Moskvi. Slovakinja je trebala biti u ulozi druge nositeljice. I kad se to već dogodilo, bilo je jasno kako će se otvoriti jedno mjesto za poražene u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija.

Na kraju, kad su zaključene kvalifikacije, Ana Konjuh je nakon poraza od Nicole Gibbs čekala i dočekala da je ona ta 'sretna gubitnica' te će ipak zaigrati u glavnom turniru Kremlin kupa. Tamo je u 1. kolu čeka šesta nositeljica turnira, 20. tenisačica svijeta, Čehinja Barbora Strycova. Organizator turnira u Moskvi već je objavio kako će to biti drugi meč na terenu broj tri u utorak, 18. listopada. Prvi počinje u 11 sati.

Ana će prvi put na Touru igrati protiv 12 godina starije Čehinje, koja je ove godine ostvarila najbolji ranking. Prije dva mjeseca bila je 19. tenisačica svijeta. Strycova je na najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvarila prije dvije godine u Wimbledonu kada je igrala u četvrtfinalu. Ove godine je igrala dva WTA finala: u Birminghamu je poražena od Amerikanke Madison Keys, a u Dubaiju je od nje u finalu bila bolja Talijanka Sara Errani. Najdalje je u 2016. na Grand Slam turnirima otišla na Australian Openu (4. kolo).

23. travanj 2024 11:02