StoryEditor
Strani nogometrelaksacija

Nizozemska vraća nogomet se vraća u rujnu s ograničenim brojem gledatelja i bez gostujućih navijača

Piše Hina
9. srpnja 2020. - 21:41
Tom Bode/AFP

Nogometno prvenstvo će se u Nizozemskoj nastaviti u rujnu sa 15 do 35 posto popunjenog kapaciteta tribina, ali bez gostujućih navijača, objavio je u četvrtak Nizozemski nogometni savez (KNVB). 

KNVB je objavio dokument od 80 stranica s navedenim protokolima za povratak nogometa na stadione nakon što je prethodna sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Razmak na tribinama između gledatelja će morati biti 1,5 m, gledatelji će morati nositi maske i smjet će kupovati piće od prodavača koji budu prolazili između redova, a ne više stajati u redovima pred kioscima.

- Da bismo mogli stvoriti uvjete za sve to, samo će ograničen broj sjedala moći bii stavljen na raspolaganje gledateljima - navodi KNVB.

- Dobra vijest je da je igranje s ograničenim brojem gledatelja prvi korak prema igranju pred punim stadionom.
Namjera nam i jeste da što prije možemo igrati pred punim tribinama. Nema ničeg ljepšeg nego kada obje momčadi bodre njihovi navijači. Na žalost, to još uvijek nije moguće.

Nizozemsko nogometno prvenstvo je prekinuto zbog krize s COVID-19 u ožujku i sve su nogometne utakmice zabranjene do rujna, ali je tu zabranu vlada ukinula prošli mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. siječanj 2021 05:30