StoryEditorOCM
Strani nogometrazočaran je

Bivši trener Hajduka iznenadio novinare: ‘Nisam sretan što sam ponovno ovdje, mora da smo malo ludi‘

Piše SPORT SD
18. svibnja 2023. - 15:22

Bivši trener Hajduka Paolo Tramezzani ponovno se uhvatio izazova vođenja švicarskog prvoligaša Siona.

Klupu je preuzeo u teškom trenutku, dok se momčad nalazi na posljednjem mjestu na ljestvici s 31 bodom, jednim ispod ‘sigurne zone‘. Vlasnik Siona Christian Constantin doveo je Tramezzanija u nadi da talijanski stručnjak može spasiti njegov klub od ispadanja. To je četvrti put da Tramezzani sjeda na klupu Siona i drugi po odlasku iz Splita 2021. godine, pišu Sportske novosti.

- Nisam sretan što sam ponovno ovdje, čak sam i razočaran - iznenadio je bivši trener Hajduka okupljene novinare na presici, pa nastavio.

- To znači da je momčad u lošoj situaciji. Zbog silne ljubavi koju imam za ovaj klub volio bih radije da sada sjedim kod kuće na kauču, ali ponosan sam istovremeno što mogu pomoći svojim igračima - dodao je Tramezzani koji je na klupi naslijedio Davida Bettonija.

image
Tom Dubravec/Cropix

U 25 godina pod Christianom Constantinom Sion je promijenio 46 trenera. Upitan je Tramezzani što mu to treba da se opet vraća na trenersku klupu, zašto si to radi?

- Christian i ja smo kao stari bračni par, ali naša priča je istinita. Bilo je racionalnih i malo manje racionalnih trenutaka, bilo je zadovoljstva i tuge. Mora da smo obojica malo ludi, ali očito je da međusobno jedan za drugoga gajimo posebne osjećaje.

Sada Tramezzani ima još tri utakmice da spasi momčad od ispadanja. Hoće li ostati i po završetku sezone ako ispuni zadani cilj?

- Nismo uopće razgovarali o budućnosti. Nismo razgovarali niti o ugovorima ni novcu. Prvo sam koncentriran na sljedeće tri utakmice, a možda i koju više ako se stvari ne odviju kako želimo. Želim pomoći klubu i ništa drugo nije važno. Uvjeren sam da mi to možemo.

U slučaju da Sion završi kao posljednjeplasirana momčad lige imat će još jednu priliku za popravak i slijedi mu razigravanje za opstanak početkom lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:23