StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

DUBROVNIK OPET MOŽE PLAKAT OD MUKE Nadigrali Sesvete u nastavku, ali je bivši trener ipak odnio oba boda iz Gospina polja

16. studenog 2019. - 22:34
Nije uspio Dubrovnik dobiti Sesvete kod kuće te svog suparnika vratiti na posljednje mjesto tablice PAKET 24 Premijer lige, prepustiti mu začelje na kojem se on našao nakon prošlog, 7. kola i poraza u Zagrebu od Dubrave. Ali, Sesvete ne samo da su izbjegle poraz, već su uzele oba boda u Gospinom polju te je Dubrovnik upisao treći poraz u nizu i treći poraz kod kuće, a šesti ukupno. Ostao je na tri boda, dok Sesvete sad imaju duplo više.

Tugu nakon poraza nisu skrivali rukometaši Dubrovnika. Kako i ne bi, Sesvete su bile bolje sa samo 27:26, a oni su imali sedmerac za izjednačenje desetak sekundi prije kraja. Međutim, udarac Marka Kobetića zaustavio je vratar gostiju Matej Mudrinjak, koji se, nakon što je isteklo preostalo vrijeme i označen kraj utakmice, našao u zagrljaju svojih suigrača.

Na drugoj strani Kobetića su tješili suigrači, ali su i sami bili neutješni. Kako i ne bi kad su drugu utakmicu u nizu kod kuće izgubili s pogotkom razlike, kad su u još dvije utakmice upisali poraz zbog jedne pogreške više od suparnika, a i utakmica u kojoj su osvojili (samo) bod imala je sličan scenarij.

Razlika između prethodne četiri utakmice nakon kojih su 'čupali kosu' i sad utakmice protiv Sesveta jest u tome što su u prve četiri vodili te prokockali prednost. Sad su se oni vratili nakon što su u završnici prvog poluvremena gubili s pet pogodaka razlike, a u tom nastavku kojeg su odigrali baš dobro, pogotovo u obrani, nisu uspjeli na kraju izvući ni jedan bod te je sad pogled na tablicu sve samo ne lijep.
Đir kroz 60 minuta utakmice RKHM Dubrovnik - Sesvete
RKHM Dubrovnik – Sesvete 26:27 (12:16)
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 300. Suci: Zoran Lončar i Davor Lončar (obojica Varaždin).
RKHM DUBROVNIK: Morović, Knez (1), Brnin (3), Avdić (4), Putica, Gabrieri, Bušlje (2), Bevanda (4), Dabelić (4), Raguž. Kobetić (4), Barišić (8 obrana), Radić (1), Lončarica (3), Topuzović. Trener: Vedran Ćurak.
SESVETE: Krndelj, Potnar (1), Matić (2), Papić (1), Šehić (1), Strbad (7), Jurakić (7), Mudrinjak (9 obrana), Vušić, Panjan (2 obrana), Šuker, Krešić (1), Vrpoljac, Zadro, Tarabochia (3), Rukavina (4). Trener: Silvijo Ivandija.

Dubrovnik je u 26. minuti prvog poluvremena ostao bez Tomislava Radića (crveni karton), sa zvukom sirene je prvoi poluvrijeme zaključio pogotkom Luka Bevanda te su Sesvete na odmor otišle sa četiri, a ne pet pogodaka viška (16:12, bilo je 15:10).

U 40. minuti pri rezultatu 18:19 Dubrovnik je imao napad za izjednačenje, ali je poklonio kontru Sesvetama (18:20). Zatim je u jednom napadu dva puta pokušao s krila, ali je sjajan bio Matej Mudrinjak. Ipak, u 45. minuti je izašao iz minusa – izjednačio na 20:20. Prvo je Bevanda proigrao Mara Dabelića na crti za devetnaesti pogodak, a nakon što je pljesak zaslužila obrana Dubrovnika, Leo Brnin se sjurio prema vratima Sesveta te izjednačio rezultat.

Pišemo tada prvi napad domaćih za prvo vodstvo, ali je opet sjevnula kontra Sesveta, međutim, Toni Barišić brani udara Marku Jurakiću, koji u 48. minuti pogađa za 20:21. Anes Avdić je potegao za 21:21, Teo Putica je potom skrivio sedmerac te je isključen na dvije minute. Leon Strbad je realizirao sedmerac (21:22). Opet Avdić (22:22). Opet Strbad, ali sad s krila (22:23). Potom Brnin (23:23), pa na drugoj strani u 51. minuti Jurakić (23:24). Zatim Hrvoje Lončarica na crti gubi dvoboj s Mudrinjakom. U 55. minuti sedmerac za Sesvete: Na vrata Dubrovnika je stao Kristijan Raguž, kojeg je Strbad prebacio ne samo vratara domaćih, već i vrata. Kobetić je nakon toga izborio sedmerac, te ga realizirao (24:24). Potom je za Sesvete pogodio Danijel Papić (24:25). Dubrovnik je dobio igrača više, a Kobetić izjednačio na 25:25 u 57. minuti. Domagoj Potnar je strijelac za 25:26, a Kobetić za 26:26 nepune dvije minute prije kraja. Na ulasku u posljednju minutu, 58 sekundi prije kraja, Ivan Rukavina je strijelac za 26:27. Napad Dubrovnik, Putica je izborio sedmerac, ali Kobetić sad nije pogodio...
Učenik nije dobio učitelja
Utakmica RKHM Dubrovnik – Sesvete bila je posebna zbog trenera. Silvijo Ivadija, koji se nakon poraza od Gorice prije 14 dana u Gospinom polju oprostio od klupe Dubrovnika, te preuzeo Sesvete koje je tog vikenda napustio Davor Dominiković, prvo gostovanje s novom momčadi imao je protiv svoje dojučerašnje momčadi, koju je vodio od ljeta 2018. godine te prošle sezone uveo u najveći rang.

Njega je na klupi Dubrovnika zamijenio Vedran Ćurak, koji je u karijeri bio pomoćnik Ivandiji u njihovom rodnom Osijeku. Učenik sad nije uspio dobiti učitelja u svom debiju na klupi dubrovačkog premijerligaša...
Pogledajte tablicu!
1. Dubrava (utakmica manje) 11 bodova, 2. Gorica (utakmica manje) 11 bodova, 3. Spačva Vinkovci 9 bodova, 4. Bjelovar 9 bodova, 5. Varaždin 8 bodova, 6. Zamet 8 bodova, 7. Poreč 7 bodova, 8. Sesvete 6 bodova, 9. Umag 6 bodova, 10. RKHM Dubrovnik 3 boda. 

U 9. kolu RKHM Dubrovnik je gost Poreča (zadnje kolo prvog dijela), zatim Umaga (prvo kolo drugog dijela), a kod kuće igra 7. prosinca kad mu stiže Bjelovar

16. travanj 2024 10:40