StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA

NIKAD NITKO NIJE NAPRAVIO ŠTO JE NAPRAVILA HRVATSKA POD VODSTVOM DAVORA DOMINIKOVIĆA Ispisana je na SP-u u Španjolskoj i povijest Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik!

28. srpnja 2019. - 12:34
Hrvatska je u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše, koje se igra u Španjolskoj. Suparnik za zlato bit će joj u nedjelju, 28. srpnja, od 16.30 sati Francuska, koja je u prvom polufinalu s 35:33 savladala Egipat nakon čega je Hrvatska dobila Portugal s 31:28.

Momčad legendarnog metkovskog rukometaša Davora Dominikovića već je ispisala povijest. Naime, prvi put je Hrvatska na pobjedničkom postolju juniorskih SP-a. Ispisana je i povijest Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik budući je u reprezentaciji Metkovac Zvonimir Srna, koji je mjesto u reprezentaciji izborio sjajnim igrama protekle tri sezone u dresu dubrovačkog kluba, koji nikad prije nije imao svog igrača na pobjedničkom postolju nekog velikog natjecanja.

Hrvatska je u skupini dobila svih pet utakmica: Kosovo s 23:17, Brazil s 33:29, Mađarsku s 37:32, Bahrein s 32:23 i već tada Portugal s 32:30. Potom je bila uspješna u osmini finala protiv Islanda s 29:16, nakon toga u četvrtfinalu savladala Tunis s 27:24 te u polufinalu po drugi put na SP-u Portugal, a sad s tri razlike.

- Nije lako jednog odličnog protivnika dobiti dvaput na jednom natjecanju. Portugal je protivnik koji vjerojatno ima najbolju sedmorku u Europi, ali nakon sedmorke mu zna zafaliti, što na velikim natjecanjima često zna biti problem. S njima nadigravanja nema, čvrsta obrana i napad bez greške jedini su recept - zapisano je u najavi polufinala.

Naši su u polufinalu serijom 5:0 poveli s 9:4, na odmor otišli s tri gola prednosti (12:9). Nastavak utakmice otvorili s dva pogotka te opet imali plus pet (14:9), ali nakon 11 minuta igre u nastavku Portugal je preokrenuo. Nanizao tri pogotka te poveo s 18:17. Imao je potom 19:18, 20:19 i 21:20 nakon čega su naši nanizali tri pogotka i više nisu dozvolili Portugalu da izađe iz minusa. Ivan Martinović s osam, Fran Mileta sa sedam i Josip Šarac sa šest pogodaka predvodili su napad Hrvatske...

FOTO Zvonimir Srna u dresu RKHM Dubrovnik protiv Hrvatskog dragovoljca u Omišu
19. travanj 2024 01:48