StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE

HRVATSKA U POLUFINALU Korak do najvećeg uspjeha

Piše PSD.
26. srpnja 2019. - 03:33
Treći put u povijesti Hrvatska je u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva rukometaša. Prvi put je to uspjela na SP-u u Makedoniji 2007., a drugi put 2013. kad je domaćin prvenstva bila Bosna i Hercegovina. Međutim, oba puta naši nisu uspjeli doći do medalje. Hoće li sad na SP-u 2019. koje se igra u Španjolskoj?

Hrvatska, koju vodi Metkovac Davor Dominiković, legendarni rukometaš, koji je 2017. nakon završetka igračke karijere počeo trenersku, u subotu, 27. srpnja, s početkom u 20.30 sati igra za finale protiv Portugala, koji je u četvrtfinalu dobio branitelja naslova, Sloveniju, s 26:25. Naši su sa šest pobjeda bez ijednog kiksa došli do četvrtfinala SP-a. Tu ih je čekao Tunis koji je dan ranije izbacio Švedsku. Na kraju Hrvatska – Tunis 27:24 (13:9). Ivan Martinović je odigrao impresivnu utakmicu. Imao je realizaciju 9 od 13. Halil Jaganjac i Fran Mileta dodali su po pet. I Ivan Ereš je bio na vrlo solidnoj razini s devet obrana, od kojih su neke bili čisti „ziceri“. Među Tunižanima prvo ime Ahmed Bannour sa sedam pogodaka.

- Čestitao bih prije svega dečkima što su sačuvali hladnu glavu, kada smo u drugom poluvremenu u nekoliko navrata, imali priliku da se odvojimo na 6-7 pogodaka razlike, ali to nismo uspjeli pa nas je ponovno čupala obrana. Tako je bilo u nekim trenucima i u prvom poluvremenu. I trener Dinko Đanković i ja stalno ponavljamo, i nećemo odustati od toga obrana i samo obrana. Treba nam odmor jer smo imali dva izuzetno teška, zahtjevna susreta u dva dana. Veliki posao do sada su odradili svi ljudi u stožeru, od trenera vratara Marko Markiša, kondicijskog trenera Danijela Brajkovića, preko fizioterapeuta Željka Kercela i tehnika Zdravka Miirilovića, koji radi čuda da nam nađe bačvu za hladu kupku i najbrži mogući oporavak. Što se tiče Portugala, ponovit ću ono što sam i ranije govorio, oni su za mene i prije prvenstva bili favorit broj jedan. Nakon naše utakmice prišao sam njihovom izborniku i to ponovio, te mu rekao da ćemo se mi sigurno ponovno sresti - rekao je naš izbornik Davor Dominiković. U sastavu Hrvatske na SP-u je i Metkovac Zvonimir Srna, član Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

U drugom polufinalu SP-a igrat će Francuska i Egipat. Francuska je pobijedila Dansku s 35:32, a Egipat je s 29:27 bio bolji od Norveške.
 
20. travanj 2024 08:19