StoryEditorOCM
RukometNOVI IZAZOV U KARIJERI ZA MLADU VRATARKU

Petra Marinović u francuskom Brestu<br />  

Piše Branko Kulidžan
Foto: Arhiv Dalmatinka
18. lipnja 2019. - 22:53
Još jedno veliko priznanje za dobar rad u rukometnom klubu Dalmatinka iz Ploča posebno sa vratarkama jedinom prvoligašu stiglo je ovih dana iz Francuske. Mlada i nadarena juniorka reprezentativka Petra Marinović prihvatila je primamljivu ponudu koja se lako ne odbija te će od kolovoza ova 18-godišnjakinja naredne dvije sezone provesti u Akademiji francuskog prvoligaša BBH Brest. Do realizacije ovog transfera došlo je zahvaljujući u prvom redu razumijevanju njezinih roditelja i predstavnika ugledne rukometne akademije koji već duže vrijeme prate mladu nadarenu Pločanku. Klub Brest u posljednjem prvenstvu Francuske zauzeo je 3.mjestošto im je osiguralo sljedeće sezone igranje u Europskoj ligi prvakinja.

Zanimljivo je da Francuska akademija u ovoj godini od velikog broja kandidatkinja izabrala samo njih pet među kojima je i Petra, a društvo joj prave tri Francuskinje i jedna igračica iz Srbije.

Nakon dvije godine o daljnjoj suradnji i produženju ugovora na još dvije godine mogue je u koliko obe strane budu zadovoljne.
Petra Marinović prije odlaska u Francusku sa juniorskom reprezentacijom će nastupiti u Mađarskoj mjestu Gyor na Europskom prvenstvu koje će se održati u srpnju.
 
Branko Kulidžan
 
23. travanj 2024 09:55