StoryEditorOCM
RukometRUKOMETAŠICE DALMATINKE ZAUZELE 7. MJESTO

Uspješno završena prvoligaška sezona

Piše Branko Kulidžan
Foto: Branko Kulidžan
14. lipnja 2019. - 22:49
Rukometašice Dalmatinke uspješno su završile sezonu u kojoj su se vratile u prvoligaško društvo. Prije natjecanja priotitet je bio zadržati prvoligaški status a na kraju "malene" su zavrsile na 7 mjestu u sredini tablice  koju dijele na pola od gornjeg i donjeg doma sa 22 osvojena boda, 11 pobjeda i 13 poraza. U svakom pogledu više je od očekivanog još kada se uzme da su jedna od najmlađih ekipa sa igračicama pretežno iz svoje škole rukometa sa jednom igračicom sa strane. Tijekom prvenstvene utrke trener Ivan Jerković je koristio usluče 23 igračice koje su svaka na svoj način dale obol uspjehu Dalmatinke, tako su Marija Radoš i Andrea Klarić donijele čvrstinu u obrani, Renata Kežić Vladimir preciznost gdje je na jednoj utakmici sa 17 pogodaka postavila rekord na službenim utakmicama HRS natjecanja, Andrea Zel lijevo ruka nezadrživa na desnom vanjskom. Svoje uloge uspješno su odradile nezaobilazna Magdalena Žderić juniorske reprezentativke Lana Jarak, Petra Marinović i Ema Barbir kao i mnoge druge.

Na jesen će tako Pločani opet gledat ženski prvoligaški rukomet zahvaljući ovim djevojkama: golmanice Andrijana Vlatka Jelčić(133 obrane), Petra Marinović(87) i Petra Sršen(1), te igračice Renata Kežić Vladimir(117 pogodaka), Magdalena Žderić i Anđela Zelić(84), Lana Jarak(67), Ema Barbir(52), Andrea Klarić(30), Marija Radoš(18), Iva Žderić(17), Josipa Oršulić(16), Anamarija Nikolac(6), Lucija Cvijanović, Klara Arar i Anđela Sušak po 4), Antonija Rotim(2), te Gabrijela Ćupić, Matea Krilić, Anđela Lovrić, Ana Stanković, Lucija Galov i Antonija Šimić Krilić(po 1).

- Prije svega ostvarili smo osnovni cilj, ostanak među prvoligašicama. Zadovoljan sam jer smo i premašili planirano a uz više sportske sreće mogli smo imati još koji bod i koje mjesto više, kratko je rekao trener djevojaka sa ušća Neretve - Ivan Jerković.

Branko Kulidžan
19. travanj 2024 10:30