StoryEditorOCM
RukometRUKOMETAŠI DUBROVNIKA OSIGURALI PRVO MJESTO U JUŽNOJ SKUPINI PRVE HRVATSKE LIGE

RUKOMETAŠI SLAVE NAJVEĆI USPJEH 'Ovo je nestvarno. Kad znaš gdje smo igrali prije tri godine, a gdje ćemo igrati iduće sezone!'

17. travnja 2019. - 22:47
Pribojavali smo se utakmice sa Splitom, ali na kraju smo bili daleko ispred njih i na radost svih, igrača, nas u stožeru, uprave, navijača, sponzora - uspjeli smo. Ostvarili smo cilj. Dva kola prije kraja smo osigurali prvo mjesto. Nadam se kako će i ubuduće biti ovakvih lijepih trenutaka, i u Premijer ligi – poželio je Silvio Ivandija koji je završio nakon utakmice i pobjede protiv Splita, kojom je Dubrovnik osigurao naslov prvaka u južnoj skupini Prve hrvatske lige, na rukama igrača i navijača. Trener koji je stigao u ljeto prošle godine, inače pomoćnik izbornika Lina Červara, dirigirao je s klupe te odveo Dubrovnik do najvećeg uspjeha u 45. godina postojanja.

Pljeskalo se u Gospinom polju u srijedu navečer svima u dubrovačkom klubu. Pamtit će se 17. travnja 2019. godine.

- Prvi put ćemo igrati u najvećem razredu! - naglasio je Sven Krile, bivši igrač, a danas tajnik i jedan od trenera u klubu.

- Kad smo ulazili u Prvu ligu, a nismo posegnuli za dovođenjem nekoliko igrača, što su svi govorili kako nam treba, već smo doveli jednog, najviše dva, ti isti su isticali kako ćemo teško izboriti ostanak. Sjajno smo otvorili sezonu. Bez poraza u prvih osam kola. Na kraju treći. Sezonu poslije, prošlu sezonu opet treći i sad, kad smo stekli iskustva, evo nas – prvaci! Gotovo smo u istom sastavu koji je slavio prije tri sezone ulazak u ovaj drugi razred – zapjevao je Nikša Bušlje, krilo Dubrovnika.

- Nestvarno, za mene nestvarno. Kad znaš gdje smo igrali prije tri godine, a gdje ćemo igrati iduće sezone. Sjajno. Ponosan sam na sve u klubu. Ovo je veliki rezultat. Veliki uspjeh dubrovačkog sporta – podvukao je Leo Brnin, također igrač ponikao u dubrovačkom klubu.

- Napokon! – uzviknuo je Ivo Dragić, dopredsjednik kluba.

- Projekt je došao do kraja. Uspjeli smo. Sa slatkim brigama ulazimo u Premijer ligu. Nećemo biti promatrači u većem rangu,. A posebno sam sretan kako je ovo uspjeh 'Made in Dubrovnik'. Sa šest momčadi nastupamo svake sezone, ne igra samo prva momčad, već još pet mlađe uzrasnih momčadi. Te momčadi za cilj nemaju rezultat već stvaranje igrača. Rezultat prve momčadi je rezultat toga rada. Zbog toga sam presretan – podvukao je Dragić.

- Što reći, ostvarili smo veliki uspjeh. Čestitam svima na pobjedi protiv Splita. Žao mi je što vratar Kristijan Janđel nije mogao biti s nama na ovoj utakmici zbog neodgodivih obveza na poslu. Njemu također čestitke – rekao je Hrvoje Lončarica te nastavio slaviti sa suigračima.

Spustili su se i navijači na parket dubrovačke sportske dvorane. Otvarala se boca za bocom šampanjca. Malo tko je ostao suh nakon slavlja.
25. travanj 2024 17:42