StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA, 20. KOLO: RKHM DUBROVNIK - SPLIT (18 SATI)

VEČERAS SE PIŠE POVIJEST MOGA GRADA Dubrovnika pobjeda vodi u Premijer ligu!

17. travnja 2019. - 10:06
Slavili su prije tri sezone. Zlatko Saračević ih je preuzeo pet kola prije kraja kad se nije smjelo pogriješiti. I nije. Taj pobjednički niz pod vodstvom legendarnog rukometaša potrajao je i na početku nove sezone u višem rang. Dubrovnik je i u novom društvu – drugom razredu hrvatskog rukometa – opet bio onaj koga se puno toga pita unatoč tome što je, kao i danas, posegnuo tek za jednim do dva nova igrača. Koračao je hrabro sa svojim snagama. Kraj te prve sezone dočekao je na diobi trećeg mjesta.

Potom nova sezona usred koje je Saračević dobio poziv koji se ne odbija – pozvao ga je PPD Zagreb. Sven Krile u zadnja dva kola prvog dijela, te Ante Lagator i Antonio Lončarica u nastavku izgurali su sezonu do kraja. I opet je Dubrovnik bio treći. Opet u vrhu. Opet sa svojim snagama. Potom je opet Ivo Dragić, dopredsjednik kluba, okrenuo broj Silvia Ivandije. Zvao ga je i prvih dana 2018. godine. Tada nije mogao doći, ali jest na kraju sezone. Zasukao je Ivandija tako prošlo ljeto rukave. Opet je dubrovačka ekipa radila naporno. Kako? Sad je na korak do povijesnog uspjeha. Eto kako!

Tri kola prije kraja nedostaje Maru Dabeliću, Kristijanu Janđelu, Zvonimiru Srni i ostalima pobjeda, dva boda, za potvrdu prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu. Gost ove srijede je Split. Početak utakmice je u 18 sati. Nema dileme kako će se mnogi uputiti prema Gospinom polju te pomoći dubrovačkim rukometašima da ispišu najljepšu stranicu svoje povijesti.

Ivandija je proteklih dana bio s reprezentacijom u Beogradu i Zadru. Slavio dva kola prije kraja kvalifikacija plasman Hrvatske na Europsko prvenstvo. Tri dana poslije ima priliku dva kola prije kraja s Dubrovnikom proslaviti plasman u Premijer ligu.

- Dobri smo, zar ne? Mnogi su sumnjali u nas kad smo s gotovo istim sastavom koji je igrao Drugu ligu krenuli u borbu za bodove u Prvoj ligi. Odmah smo svima pokazali koliko vrijedimo, a gotovo nitko od nas nije igrao u ovom rangu natjecanja. Šest pobjeda i dva remija smo ostvarili na startu te prve sezone. I prošle smo pokazali da možemo. Malo je nedostajalo za još bolji rezultat. Uoči ove sezone nismo krili što želimo. Stekli smo određeno iskustvo. Bili smo pravi u prvom dijelu sezone. Nikad bolje nismo ušli u sezonu. U nastavku, i kad nije išlo neke utakmice, nismo pali. Naprotiv, radili smo još više. Zaslužili smo svaki bod. Zasluženo smo na vrhu. Svima čestitke. Svim suigračima, trenerima, svima u klubu. Hvala i navijačima na podršci. Vjerujem kako će nam pomoći i sad protiv Splita – istaknuo je Maro Dabelić, kapetan Dubrovnika. Dubrovačka momčad kod kuće ima savršenih devet utakmica – devet pobjeda. Nitko ove sezone nije Gospino polje napustio neporažen. Bude li tako i u desetoj utakmici – dva kola prije kraja slavit će se u Dubrovniku najveći uspjeh dubrovačkog rukometa.

Povijest Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik piše se od 4. listopada 1974. godine. Prvu utakmicu odigrao je četiri dana poslije protiv Hvara. Pod vodstvom legendarnog Luke Veraje, koji je stigao iz metkovske Mehanike, krajem 70-ih je u dvije sezone preskočio dva ranga te zaigrao u Drugoj ligi bivše države. Početkom 90-ih je bio nekoliko sezona član Druge hrvatske odnosno Prve 'B' hrvatske lige. Sad je u svojoj 45. godini djelovanja tako blizu najvećeg razreda.

Šampanjac se odavno hladi u kancelariji Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik. Hoće li se večeras otvoriti?
25. travanj 2024 12:32