StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

DUBROVNIK PROJURIO KROZ BIOGRAD NA SVOM PUTU DO PREMIJER LIGE Pobjeda protiv Splita otvara šampanjac!

8. travnja 2019. - 00:23
Rukometaši Dubrovnika su tako blizu plasmana u Premijer ligu. Nakon 35:23 pobjede u Biogradu protiv istoimenog domaćina već se sprema festa u Gospinom polju. Tri kola su do kraja. Pet bodova je više na kontu Dubrovnik u odnosu na pratnju (, a u idućem kolu dolazi posljednji Split te ako i tada momčad Silvija Ivandije, kao i u većini utakmica ove sezone, bude uspješna - slavlje može početi. Zadnja dva kola bit će tek odrađivanje posla.

Raspucao se Dubrovnik u Biogradu. Josip Jurić Grgić je postigao osam pogodaka, Tomislav Radić pet, Sandro Zujić, Maro Dabelić i Nikša Bušlje po četiri, Zvonimir Srna tri, Teo Putica, Luka Bevanda i Hrvoje Lončarica po dva te jedan Leo Brnin, a nije počelo tako dobro. Biograd je utakmicu otvorio vodstvom 3:0, 3:1 i 5:2. Tad je Dubrovnik rekao dosta. Nanizao je četiri pogotka za prvo vodstvo, a nakon što je domaćin izjednačio na 6:6, napravio je 5:0. Na poluvremenu je već bilo jasno tko će slaviti. U prvih pola sata igre Dubrovnik je postigao duplo više pogodaka od domaćina (18:9). Pobjedi su doprinjeli još Kristijan Janđel, Toni Barišić, Luka Morović i Marino Knez.

- Odigrali smo izvrsnu utakmicu. Čak deset naših igrača se upisalo u listu strijelaca. Nakon vodstva Biograda u 7. minuti postojala je samo jedna momčad na terenu. Na poluvremenu smo imali devet pogodaka viška, a vratar Biograda Ante Kapitanović je imao osam obrana, i to govori koliko smo bili nadmoćni. Jurić Grgić je bio prvi strijelac, a Radić je pogodio svih pet šuteva – kratko o utakmici u Biogradu iz redova Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik uz najavu utakmice protiv Splita.

- Pobjeda protiv Splita i Premijer liga je tu!

Dubrovnik je dobio ove sezone 15 od 19 utakmica. Osvojio je 31 od 38 mogućih bodova. Pokazao je najviše i zaslužio je glavnu nagradu - plasman u Premijer ligu, prvi razred hrvatskog rukometa. Može je uzeti već u srijedu, 17. travnja! Tada igra utakmicu 20. kola protiv Splita u Gospino polju.  
23. travanj 2024 14:40