Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

SAD JE PLUS SEDAM Može li Dubrovnik otvoriti šampanjac?

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

Odigrana je i posljednja utakmica 17. kola, jedina koja se igrala ove nedjelje: Ribola Kaštela - Hrvatski dragovoljac 23:25! Kad se nakon nje podvukla crta: Dubrovnik je prvi s 29 bodova, a Ribola Kaštela i Karlovac su na diobi drugog mjesta s po 22 boda. Jučer je Dubrovnik dobio kod kuće Metković Mehaniku, a Karlovac je izgubio u svojoj dvorani od Mornara iz Crikvenice. Kolo prije kad se Dubrovnik poskliznuo u Trogiru, upisao tek drugi poraz ove sezone, dočekao je da su po peti put pali Karlovac i Ribola Kaštela. I sad, pet kola prije kraja sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige, dakle, kad je ostalo još deset bodova u igri, momčad trenera Silvija Ivandije ima sedam bodova više u odnosu na prve pratitelje! 

Matematički još ništa nije gotovo, ali ima li još netko tko ne vjeruje da će Dubrovnik iduće sezone igrati u Premijer ligi?

Dubrovnik sad ide u goste Buzetu, zatim je gost Biograda, nakon čega dočekuje Split. Potom ga čekaju prvi pratitelji. Gost je Ribola Kaštela, a domaćin Karlovcu. Četiri boda mu trebaju u iduća tri kola, pa mogu u tom slučaju Ribola Kaštela i Karlovac dobiti svih pet utakmica do kraja, neće uspjeti zaustaviti Dubrovnik. 

Prije pet sezona Dubrovnik je bio prosječan trećeligaš. Zatim je u sezoni 2015./16. dobio priliku izboriti plasman u viši rang. Kad se sredinom drugog dijela učinilo kako ipak neće uspjeti, povučen je sjajan potez. Stigao je Zlatko Saračević, te se ipak na kraju otvorio šampanjac u Gospinom polju. Kako je zaključio sezona u nižem rangu, tako je počeo u višem - Prvoj hrvatskoj ligi. Ne, nije odmah napravio korak naprijed, izborio opet viši rang, ali je bio u samom vrhu - peti, ali s istim brojem bodova kao i treći. Zatim, u drugoj sezoni opet je bio treći, ali sad nije dijelio treće mjesto. Nakon toga novi sjajan potez. Stigao je Silvio Ivandija. Treća sezona u Prvoj hrvatskoj ligi je otvorena s deset utakmica bez poraza, a kako je dobio čak devet od tih deset utakmica, već tad je napravio osjetnu bodovnu prednost. Danas - Dubrovnik je dobio 14 od 17 utakmica, osvojio je 29 od 34 moguća boda, nikad nije imao veću bodovnu prednost (sedam bodova)...

Šampanjac se odavno hladi u Gospinom polju. Hoće li ga Dubrovnik otvoriti već za 14 dana?

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!

Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!
Nakon gala koncerta ispred crkve sv. Vlaha na kojemu je nastupio Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije p...
Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!