Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

SAD JE PLUS SEDAM Može li Dubrovnik otvoriti šampanjac?

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

Odigrana je i posljednja utakmica 17. kola, jedina koja se igrala ove nedjelje: Ribola Kaštela - Hrvatski dragovoljac 23:25! Kad se nakon nje podvukla crta: Dubrovnik je prvi s 29 bodova, a Ribola Kaštela i Karlovac su na diobi drugog mjesta s po 22 boda. Jučer je Dubrovnik dobio kod kuće Metković Mehaniku, a Karlovac je izgubio u svojoj dvorani od Mornara iz Crikvenice. Kolo prije kad se Dubrovnik poskliznuo u Trogiru, upisao tek drugi poraz ove sezone, dočekao je da su po peti put pali Karlovac i Ribola Kaštela. I sad, pet kola prije kraja sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige, dakle, kad je ostalo još deset bodova u igri, momčad trenera Silvija Ivandije ima sedam bodova više u odnosu na prve pratitelje! 

Matematički još ništa nije gotovo, ali ima li još netko tko ne vjeruje da će Dubrovnik iduće sezone igrati u Premijer ligi?

Dubrovnik sad ide u goste Buzetu, zatim je gost Biograda, nakon čega dočekuje Split. Potom ga čekaju prvi pratitelji. Gost je Ribola Kaštela, a domaćin Karlovcu. Četiri boda mu trebaju u iduća tri kola, pa mogu u tom slučaju Ribola Kaštela i Karlovac dobiti svih pet utakmica do kraja, neće uspjeti zaustaviti Dubrovnik. 

Prije pet sezona Dubrovnik je bio prosječan trećeligaš. Zatim je u sezoni 2015./16. dobio priliku izboriti plasman u viši rang. Kad se sredinom drugog dijela učinilo kako ipak neće uspjeti, povučen je sjajan potez. Stigao je Zlatko Saračević, te se ipak na kraju otvorio šampanjac u Gospinom polju. Kako je zaključio sezona u nižem rangu, tako je počeo u višem - Prvoj hrvatskoj ligi. Ne, nije odmah napravio korak naprijed, izborio opet viši rang, ali je bio u samom vrhu - peti, ali s istim brojem bodova kao i treći. Zatim, u drugoj sezoni opet je bio treći, ali sad nije dijelio treće mjesto. Nakon toga novi sjajan potez. Stigao je Silvio Ivandija. Treća sezona u Prvoj hrvatskoj ligi je otvorena s deset utakmica bez poraza, a kako je dobio čak devet od tih deset utakmica, već tad je napravio osjetnu bodovnu prednost. Danas - Dubrovnik je dobio 14 od 17 utakmica, osvojio je 29 od 34 moguća boda, nikad nije imao veću bodovnu prednost (sedam bodova)...

Šampanjac se odavno hladi u Gospinom polju. Hoće li ga Dubrovnik otvoriti već za 14 dana?

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije