StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠA

NOVA POBJEDA DUBROVNIKA Metković Mehanika ovaj put nije uspjela izbjeći poraz

23. ožujka 2019. - 22:52
Metković Mehanika je prva ove sezone uspjela ostati neporažena protiv Dubrovnika. Čak je bila bliže pobjedi. Ogled u Metkoviću je završio u prvom dijelu sezone 18:18. Anes Avdić je pogodio za Dubrovnik doslovno sa zvukom sirene. Međutim, u Gospinom polju metkovski sastav nije bio ni blizu ponoviti taj uspjeh. Momčad trenera Silvija Ivandije se nakon poraza prije sedam dana u Trogiru protiv istoimenog domaćina (bezbolnog jer je istu večer izgubila i konkurencija) vratila onome što najbolje radi ove sezone. Ostvarila je četrnaestu pobjedu u sedamnaestom nastupu ove sezone, osvojila je 29 od 34 moguća boda, te je sve bliža svom cilju - plasmanu u Premijer ligu. 

I u drugom ogledu ove sezone dva najjužnija hrvatska prvoligaša Dubrovnik je utakmicu zaključio pogotkom. Ovaj put je sa zvukom sirene pogodio Paolo Bašica, međutim, ovaj put je taj pogodak samo potvrdio uvjerljiv uspjeh domaćina. U 17. kolu Prve hrvatske lige - jug RKHM Dubrovnik je s 29:22 savladao Metković Mehaniku.

- Naša pobjeda nije dolazila u pitanje u niti jednom trenutku. Priželjkujem da ćemo ostvariti cilj te izboriti plasman u Premijer ligu - rekao je Maro Dabelić, kapetan RKHM Dubrovnik. 

Josip Jurić Grgić je bio odličan u napadu (11 pogodaka), Hrvoje Lončarica je ugradio šest pogodaka u pobjedu... Kristijan Janđel je imao 11 obrana, ali i jedan pogodak. Naciljao je mrežu gostiju iz svog prostora. Prvi strijelac metkovskog sastava bio je Marko Buntić. 

- Zaslužena pobjeda Dubrovnika. Od srca im želim da osvoje naslov te da u Premijer ligi ne plešu samo jednu sezonu - rekoa je Filip Romić, trener Metković Mehanike. 

Nakon utakmice RKHM Dubrovnik je imao dodatni razlog za slavlje. Mornar iz Crikvenice je dobio Karlovac usred Karlovca, te sad sastav iz Gospina polja ima u odnosu na Karlovac sedam bodova više. Ribola Kaštela, koja je s Karlovcem dijelila drugo mjesto uoči 17. kola, također sad ima sedam bodova manje od Dubrovnika, međutim, ona tek ima odigrati utakmicu 17. kola (domaćin Hrvatskom dragovoljcu). 

Metković Mehanika je s osam pobjeda, dva remija i sedam poraza te 18 bodova na sedmom mjestu. U 18. kolu Metkovci dočekuju Biograd, koji je s 8 bodova deseti, dok je RKHM Dubrovnik gost Buzeta, koji je s 20 bodova na petom mjestu.

17. KOLO: RKHM Dubrovnik – Metković Mehanika 29:22 (15:11)
RKHM DUBROVNIK
: Morović (1 obrana), Knez (1), Brnin, Jurić Grgić (11), Putica (2), Bušlje (1), Bevanda, Dabelić (1), Srna (2), Janđel (1 pogodak/11 obrana), Bašica (1), Barišić, Radić (3), Lončarica (6).
METKOVIĆ MEHANIKA: Bezer (5), M. Jakić, Koncul, T. Jakić, Cvitanović (3), Bartolović, Buntić (8), Jerković, D. Bošković (7 obrana), B. Bošković (3), Kozina (1), Čupić (1), Romić, Marević (1), Kolovrat.

 
19. travanj 2024 19:21