StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

BJELOVAR OPET BOLJI OD DALMATINKE Bez pomoći Renate i Vlatke nije išlo

Piše Branko Kulidžan
17. ožujka 2019. - 08:14
Dalmatinka je poražena u 20. kolu Prve hrvatske lige u gostima s 25:18 od Bjelovara, koji je tako i drugi put ove sezone pobijedio pločansku ekipu. U prvom dijelu sezone, ogledu u Pločama, Bjelovar je bio bolji s 22:21. Dalmatinki je ovo deveti poraz, sad je na polovičnom učinku, ima devet pobjeda te se s 18 bodova nalazi na sedmom mjestu.

'Malene' bez najbolje igračice Renate Vladimir i iskusne vratarke Andrijane Vlatke Jelčić, koje su bile u zapisniku, ali nisu igrale, držale su se do 20. minute. Tada je Bjelovar prvi put stekao osjetnu prednost koja je na poluvremenu iznosila četiri pogotka (10:6). U nastavku je Dalmatinka uspjela stići na samo pogodak zaostatka (14:13), ali vrlo brzo nakon toga su opet domaće 'pobjegle'. Na kraju su slavile sa sedam razlike. 

Prvi strijelci Dalmatinke u Bjelovaru s po pet pogodaka bile su Magdalena Žderić i Andrea Klarić, tri pogotka je postigla Anđela Zelić, dva Iva Žderić, te po jedan Lana Jarak, Ema Barbir i Josipa Oršulić. Pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića još su igrale Petra Srršen, Petra Marinović, Matea Krilić i Anamarija Nikolac.

Prvenstvo se nakratko prekida zbog juniorskih reprezentativnih akcija, te se nastavlja 30. ožujka kad u 21. kolu Dalmatinka u Domu športova dočekuje Koku iz Varaždina.
19. travanj 2024 21:57