StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA JUG RUKOMETAŠA

DUBROVNIKU MOŽEŠ STAVIT SOLI(N) NA REP Tomislav Radić: 'Lijepo nam ide!'

10. ožujka 2019. - 00:58
Rutinski smo odradili utakmicu. Istina, Solin je bio 'žilav' cijelo vrijeme. Vratio se nakon što smo poveli sa 6:2, zatim početkom nastavka se približio nakon što smo na poluvremenu imali pet pogodaka prednosti, ali pokazali smo kako smo bolji, zasluženo pobijedili te sad idemo dalje – rekao je Tomislav Radić nakon što je s Dubrovnikom nastavio savršen niz kod kuće. Osma utakmica u Gospinom polju – osma pobjeda, a osmi gost Dubrovnika ove sezone bio je Solin, pretposljednji sastav lige, kojeg je savladao s 30:23.

Dubrovnik je u 15. kolu južne skupine Prve hrvatske lige stigao do svoje trinaeste ovosezonske pobjede. Osim kod kuće - bez greške je i u nastavku sezone. Dobio je sve četiri utakmice drugog dijela. Ima samo jedan poraz ove sezone (Karlovac u zadnjem kolu prvog dijela sezone), i samo jedan remi (Metković Mehanika u Metkoviću u 6. kolu). Osvojio je čak 27 bodova od mogućih 30! Naravno, vodi. Uoči ovog vikenda imao je pet bodova više od prvih pratitelja (Ribola Kaštela i Karlovac).

- Lijepo nam ide. Nadam se kako ćemo nastaviti s uspjesima iako treba reći kako nas čekaju teška gostovanja. Prvo teško gostovanje je u Trogiru, ali i svaka slijedeća utakmica je teška. Svi protiv nas igraju sto posto. Svi žele, što je i normalno, dobiti lidera... Do kraja imamo tri utakmice kod kuće, a četiri u gostima. Pet bodova je dobra prednost – naglasio je Radić, koji je protiv Solina postigao četiri pogotka.

Zvonimir Srna je otvorio ogled sa Solinom. Potom je za Dubrovnik, i to za 2:1, pogodio Radić. Nakon novog izjednačenja – Hrvoje Lončarica 3:2, Sandro Zujić 4:2, Luka Bevanda 5:2 i 6:2. Potom Srna za 7:5, 8:6, 9:6 i 10:7... Srna je bio prvi strijelac Dubrovnika sa sedam pogodaka, Hrvoje Lončarica je postigao pet. Nikša Bušlje kao i Tomislav Radić četiri, Josip Jurić Grgić tri, po dva Marino Knez, Sandro Zujić i Luka Bevanda, a jedan Leo Brnin. Kristijan Janđel je opet imao nekoliko velikih obrana. Nakon utakmice u klupku radosti zbog nove pobjede bili su i Luka Morović, Teo Putica, Maro Dabelić, Paolo Bašica i Toni Barišić, trener Silvio Ivandija, službeni predstavnik Sven Krile te fizioterapeut Zdenko Jonjić.

Dubrovnik do kraja igra kod kuće protiv Metković Mehanike, Splita i Karlovca, dok je osim Trogiru gost Buzetu, Biogradu i Ribola Kaštela.

- Zadnja dva kola igramo protiv prva dva pratitelja. Gosti smo u predzadnjem kolu Ribola Kaštela, a domaćini u zadnjem kolu protiv Karlovca. Priželjkujem, kao i svi u klubu, da neće zadnja dva kola odlučivati, kako ćemo prije zadnjeg kola sa svojim navijačima moći slaviti plasman u viši rang, Premijer ligu. To nam je želja – istaknuo je Radić.
15. kolo
Karlovac je dobio Buzet kod kuće s 27:23 te ima 22 boda, pet manje od Dubrovnika. Ribola Kaštela igra u nedjelju, 10. ožujka (dočekuje Kozalu), kad je Metković Mehanika domaćin Trogiru.

25. travanj 2024 13:08