StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

PRVAKINJE ODNIJELE BODOVE IZ PLOČA 'Malene' pružile solidan otpor

Piše Branko Kulidžan
23. veljače 2019. - 23:16
Podravka Vegeta iz Koprivnice, najtrofejni ženski hrvatski rukometni klub, odnio je bodove iz Ploča. Opravdao ulogu favorita, te pobijedio s 27:18 Dalmatinku, koja nije izvjesila bijelu zastavu već je pružila solidan otpor aktualnim prvakinjama, ekipi koju s klupe vodi Zlatko Saračević.

Na odmoru je Podravka Vegeta imala četiri pogotka prednosti, a najveću prednost sredinom nastavka - plus devet. Za Podravka Vegetu igrala je između ostalih Lea Franušić, juniorska reprezentativka Hrvatske, rođena Stonjanka, koja je prve rukometne korake napravila upravo u Ženskom rukometnom klubu Dalmatinka. Franušić se upisala i u strijelce. Postigla je jedan pogodak.

Renata Vladimir je s 8 pogodaka predvodila napad Dalmatinke protiv sastava iz Koprivnice čiju je mrežu pet puta zatresla Marija Radoš, tri puta Magdalena Žderić, te po jednom Ema Barbir i Anamarija Nikolac. Još su pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića igrale Petra Sršen, Antonija Rotim, Lucija Cvijanović, Lana Jarak, Anđela Sušak, Anđela Zelić, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Andrijana Vlatka Jelčić, te Petra Marinović, koja je imala 12 obrana. 

U idućem, 18. kolu, Dalmatinka, koja ima polovičan učinak, osam pobjeda i osam poraza, gostuje u Sesvetama gdje igra protiv Sesvete Agroproteinke, koja je s utakmicom manje treća s deset pobjeda i pet poraza. Podravka Vegeta je sa 16 pobjeda i jednim porazom na vrhu, ali Lokomotiva, koja je dobila svih 15 utakmica i jedina savladala aktualne prvakinje ove sezone, odigrala je dvije utakmice manje od sastava iz Koprivnice. 
16. travanj 2024 19:48