StoryEditorOCM
RukometRUKOMETAŠI DUBROVNIKA OSTVARILI NOVU POBJEDU

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG (M) Kristijan Janđel uništio crikveničke Mornare: 'Došlo je naše vrijeme!'

23. veljače 2019. - 20:53
Rukometaši Dubrovnika, vodeći sastav južne skupine Prve hrvatske lige, nastavili su s odličnim rezultatima. Pobjedili su Mornar iz Crikvenice s 27:20 u Gospinom polju, a najbolja figura nove, jedanaeste ovosezonske pobjede sastava trenera Silvija Ivandije bio je sjajni vratar Kristijan Janđel. Devet obrana je imao već u 18. minuti, u prvom poluvremenu je zaustavio ukupno jedanaest, a u nastavku je dodao još tri obrane, ukupno četrnaest za trijumf u 13. kolu južne skupine Prve hrvatske lige. U zadnjih deset minuta Janđela je na vratima RKHM Dubrovnik zamijenio Toni Barišić, koji je upisao dvije obrane. 
 
Osim na samom početku kad je Mornar vodio s 1:0, te izjednačio na 2:2 i 3:3, RKHM Dubrovnik je bio u prednosti. Serijom 6:0 'pobjegao' je sastavu iz Crikvenice kojeg vodi Valter Matošević, legendarni hrvatski vratar, dvostruki olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. i Atene 2004., te svjetski prvak iz Portugala 2003. godine. Najveću prednost RKHM Dubrovnik je imao u završnici utakmice kad je mladi Paolo Bašica pogodio za plus osam (27:19).

- Dobro smo se pripremili za Mornar. Početak je bio sjajan. Pred kraj prvog poluvremena dogodila se 'crna rupa', ali smo opet u nastavku pokazali kako smo kvalitetniji, te smo zasluženo pobijedili - rekao je Janđel.

RKHM Dubrovnik je protiv Mornara igrao u sastavu: Luka Morović, Marino Knez, Leo Brnin (3), Josip Jurić Grgić (5), Teo Putica, Sandro Zujić (1), Nikša Bušlje, Luka Bevanda (2), Maro Dabelić (5), Zvonimir Srna (4), Kristijan Janđel, Paolo Bašica (1), Toni Barišić, Tomislav Radić (4), Hrvoje Lončarica (2) i Nikola Hrtica.

U 14. kolu RKHM Dubrovnik je gost Hrvatskog dragovoljca (2. ožujka), a nakon toga mu dolazi Solin (9. ožujka). 

- U nizu smo dobrih rezultata, kvalitetniji smo, prava smo ekipa, te se nadam nastavku ovog našeg niza - poželio je Janđel. 

Osvrnuo se potom na jedanaest pobjeda u trinaest utakmica, samo jedan poraz, osvojena 23 boda od 26 mogućih. RKHM Dubrovnik je uoči 13. kola imao tri boda više od Karlovca i Ribola Kaštela. Karlovčani su izgubili u Splitu od Splita, te sad zaostaju pet bodova. Ribola Kaštela još nije odigrala susret s Buzetom kod kuće.

- Došlo je naše vrijeme. Dvije sezone već sanjamo plasman u Premijer ligu. Ovo je rezultat našeg velikog rada. Vjerujem kako ćemo ove sezone uspjeti te izboriti viši rang - naglasio je Janđel. 
20. travanj 2024 09:53