StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL - JUG (M) Dobili Kozalu, vratili Karlovac na minus tri

17. veljače 2019. - 21:29
RKHM Dubrovnik je dobio Kozalu, slavio u Rijeci s 26:24 (15:12), opet drži čvrsto vrh tablice južne skupine Prve hrvatske lige. Opet je na plus tri u odnosu na prvog ispod sebe. Karlovac je 24 sata prije upisao pobjedu u prvom kolu nastavka prvenstva, te stigao do učinka od 18 bodova, na samo bod od RKHM Dubrovnika, ali nakon što je i momčad Silvija Ivandije odradila prvo kolo nastavka, i to uspješno,. sve je onako kako je bilo na kraju jeseni.

Kozala je vodila s 1:0, 2:1, 3:2, 4:3 i 5:4, a nakon što je RKHM Dubrovnik nanizao tri pogotka, te poveo sa 7:5, više nije ispuštao prednost. Najveću je imao sredinom nastavka - šest pogodaka (21:15). Domaćin je zaprijetio pred sam kraj utakmice. Stigao je u dva navrata na pogodak zaostatka (23:24 i 24:25), ali mu RKHM Dubrovnik nije dozvolio da napravi više od toga, da iziđe iz minusa, te je tako u svom trećem pokušaju kod Kozale za prvoligaške bodove ostvario uspjeh. U prethodna dva puta vraćao se praznih ruku. 

Zvonimir Srna sa sedam pogodaka bio je prvi strijelac RKHM Dubrovnika protiv Kozale, Luka Bevanda je postigao šest, Josip Jurić Grgić četiri, Sandro Zujić tri, Leo Brnin i Maro Dabelić po dva, te po jedan Tomislav Radić i Hrvoje Lončarica. Još su igrali Kristijan Janđel, Luka Morović, Toni Barišić, Teo Putica i Nikša Bušlje.

RKHM Dubrovnik je protiv Kozale stigao do svoje desete pobjede u dvanaestoj utakmici sezone, ima jedan remi i jedan poraz. U 13. kolu dočekuje kod kuće Mornara iz Crikvenice. 
19. travanj 2024 22:35