StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA

IZBORILI SMO KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE Šteta, nismo u polufinalu, a dobili smo nakon europskih prvaka i svjetske!

Piše PSD.
23. siječnja 2019. - 21:07
Hrvatski rukometaši pobijedili su Francusku s 23:20 te osigurali treću poziciju u skupini I, koja joj donosi utakmicu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, koju će naši igrati u subotu u 20.30 sati u danskom Herningu. Protiv koga, još se ne zna. 

Pobijedili su na kraju drugog kruga svjetske prvake. Marin Šego je opet bio sjajan na vratima. Izabran je zasluženo za igrača utakmice. Naši su tako dobili svjetske, a prije toga europske prvake (u prvom krugu Španjolsku), ali, kad se sve zbroji, nisu, nažalost, uspjeli izboriti polufinale. Neće igrati u završnici prvenstva za medalju. Bolan je, to je jasno kao dan, poraz od Brazila koji se dogodio na startu drugog kruga. Naravno, i način na koji smo izgubili od Njemačke, činjenica da su tom porazu, koji je bio minimalan, kumovale brojne sudačke pogreške (suci se ispričali zbog toga).

Ipak, Hrvatska je ostvarila primarni cilj postavljen uoči početka Svjetskog prvenstva. Igrat će u kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Hrvatska - Francuska 23:20 (11:11)
KOELN
Gledatelja 17.500. Suci: Horaček i Novotny (Češka).
HRVATSKA: Šego (10 obrana), Stevanović; Duvnjak 1, Stepančić, Vida 1, Horvat 7, Karačić 2, Blažević, Štrlek 2, Musa 2, Slišković, Mandić 4, Vranković 3, Šipić 1, Bečiri, Bičanić. Izbornik: Lino Červar
FRANCUSKA: Dumoulin, Gerard (10 obrana); Remili 2, Lagarde 1, Richardson 5, Mem 1, N. Karabaić, Mahe, Grebille 2, N'Guessan 3, Abalo 3, Guigou, L. Karabatić, Fabregas 2, Dipanda, Porte 1. Izbornik: Didier Dinart
24. travanj 2024 00:51