StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

U GOSPINOM POLJU MISLE OZBILJNO Lider sad ima 'top' na poziciji lijevog vanjskog!  

17. siječnja 2019. - 21:02
Pojačao se RKHM Dubrovnik. Lider južne skupine Prve hrvatske lige postigao je dogovor s Josipom Jurićem Grgićem, 24-godišnjim Zagrepčaninom.

- Jurić Grgić igra na poziciji lijevog vanjskog. Visok je gotovo dva metra. Igrao je za Nexe prošle sezone. Prije toga na Islandu gdje je bio MVP prvenstva u sezoni 2016./17., najbolji strijelac i igrač. Osvojio je na Islandu duplu krunu s Valurom s kojim je dogurao do polufinala Challenge kupa. Sa 47 pogodaka u osam utakmica bio je drugi strijelac tog europskog kupa te sezone, 2016./17. - naglasio je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik.

Prve rukometne korake Jurić Grgić je napravio u Dubravi. Vrlo brzo je preselio u najtrofejniji hrvatski klub, Zagreb.

- Rukomet je oduvijek bio moj izbor - naglasio je jednom prilikom Jurić Grgić. Brzo je stigao do reprezentacije. S godinu dana starijim igračima, rođenim 1994. godine, osvojio je srebro na SP-u za igrače do 19 godina. Prošao je sve mlađe uzrasne selekcije hrvatske reprezentacije. Nastupao je između ostalog i za reprezentaciju u rukometu na pijesku s kojom je najveći uspjeh ostvario prije četiri godine kada je Hrvatska trijumfirala na EP-u.

Rukometni klub Zagreb ga je u sezoni 2013./14. posudio riječkom Zametu. Zatim je stigao poziv iz Dubrave. Igrao je osim na Islandu i u Kataru za Al Sadd. Povratak u ljeto 2017. u Hrvatsku, i to u Nexe, gdje zbog problema s ozljedom nije puno igrao, a sad početkom 2019. stigao je u Dubrovnik.

- Jedan od razloga mog dolaska u Dubrovnik su visoke ambicije kluba, koji za cilj ima plasman u Premijerligu, najveći rang - naglasio je Jurić Grgić.

RKHM Dubrovnik je osvojio 19 od 22 moguća boda u prvom dijelu. Pod vodstvom trenera Silvia Ivandije zabilježio je devet pobjeda, jedan remi i jedan poraz, te s tri boda viška u odnosu na prve pratitelje, Ribola Kaštela i Karlovac, a s pet više od Buzeta i Metković Mehanike, koji su na četvrtom odnosno petom mjestu, dočekuje nastavak prvenstva koji je zakazan 16. veljače kad je gost Kozale, koja ima 11 bodova manje.
20. travanj 2024 12:02