Sport Rukomet

RUKOMET (Ž)

PRVA HRVATSKA LIGA Dalmatinka 2019. otvorila uspjehom!

RUKOMET (Ž)
Rukometašice Dalmatinke su s 30:29 pobijedile u gostima Murvicu, te u 11. kolu Prve hrvatske lige stigla do sedme pobjede (četiri poraza). S dva boda izborena u Crikvenici sad ekipa trenera Ivana Jerkovića ima 14 bodova te se nalazi na šestom mjestu u konkurenciji 13 klubova.

Utakmicom protiv Murvice nastavljen je prvi dio prvenstva, koji je bio prekinut zbog nastupa reprezentacije na 13. Europskom prvenstvu u Francuskoj krajem prošle godine.

Dalmatinka je u Crikvenici povela s 3:0. Domaće u samoj završnici vodile s 26:24. Ipak, unatoč čak 16 minuta isključenja (Murvica svega 4 minute), na kraju slavlje 'Malenih', koje su u napadu predvodile Renata Vladimir i Anđela Zelić s po osam pogodaka, Lana Jarak, Magdalena Žderić i Andrea Klarić su postigle po četiri, a dva Ema Barbir. Još su igrale Antonija Rotim, Anđela Sušak, Petra Marinović, Marija Radoš, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić. Dalmatinka je realizirala svih pet sedmeraca, a Murvica pet od šest.

Dalmatinka je nastavak prvenstva dočekala bez Klare Arar, koja je otišla na posudbu u Split, člana Druge hrvatske lige, a sa 17- godišnjom Anđelom Sušak, koja je stigla iz drugoligaša Metkovića.

U 12. kolu, predzadnjem kolu prvog dijela, Dalmatinka u subotu, 19. siječnja, dočekuje Split 2010.
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića