StoryEditorOCM
RukometRUKOMET (Ž)

PRVA HRVATSKA LIGA Dalmatinka 2019. otvorila uspjehom!

Piše Branko Kulidžan
12. siječnja 2019. - 23:45
Rukometašice Dalmatinke su s 30:29 pobijedile u gostima Murvicu, te u 11. kolu Prve hrvatske lige stigla do sedme pobjede (četiri poraza). S dva boda izborena u Crikvenici sad ekipa trenera Ivana Jerkovića ima 14 bodova te se nalazi na šestom mjestu u konkurenciji 13 klubova.

Utakmicom protiv Murvice nastavljen je prvi dio prvenstva, koji je bio prekinut zbog nastupa reprezentacije na 13. Europskom prvenstvu u Francuskoj krajem prošle godine.

Dalmatinka je u Crikvenici povela s 3:0. Domaće u samoj završnici vodile s 26:24. Ipak, unatoč čak 16 minuta isključenja (Murvica svega 4 minute), na kraju slavlje 'Malenih', koje su u napadu predvodile Renata Vladimir i Anđela Zelić s po osam pogodaka, Lana Jarak, Magdalena Žderić i Andrea Klarić su postigle po četiri, a dva Ema Barbir. Još su igrale Antonija Rotim, Anđela Sušak, Petra Marinović, Marija Radoš, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić. Dalmatinka je realizirala svih pet sedmeraca, a Murvica pet od šest.

Dalmatinka je nastavak prvenstva dočekala bez Klare Arar, koja je otišla na posudbu u Split, člana Druge hrvatske lige, a sa 17- godišnjom Anđelom Sušak, koja je stigla iz drugoligaša Metkovića.

U 12. kolu, predzadnjem kolu prvog dijela, Dalmatinka u subotu, 19. siječnja, dočekuje Split 2010.
23. travanj 2024 19:28