StoryEditorOCM
RukometSUPER DERBI PRVE HL - JUG RUKOMETAŠA U NEDJELJU U GOSPINOM POLJU: RKHM DUBROVNIK - RIBOLA KAŠTELA

DUBROVNIK NA NOGAMA, PRVI KONTRA DRUGOG 'Čeka nas velika utakmica!’

30. studenog 2018. - 12:59
Rukometaši Dubrovnika, lideri južne skupine Prve hrvatske lige, zovu svoje navijače u Gospino polje. S Ribolom Kaštela, prvim pratiteljem, derbi 10. kola igraju u nedjelju, 2. prosinca s početkom u 20 sati. Dubrovačka dvorana je ovih dana zauzeta zbog Balkanijade u karateu, te momčad Silvija Ivandije, kao i drugi dvoranski sportovi (košarka, odbojka, mali nogomet), ‘šeta’ okolo.

– Što se nas tiče prvo smo bili u Mokošici, pa ćemo u Župu dubrovačku. Karataši će s natjecanjem završiti u nedjelju u ranim poslijepodnevnim satima. Potom kreće sređivanje dvorane. Sve će bit spremno za derbi s Ribola Kaštelom – rekao je Ivandija, trener Dubrovnika.

Guštaju u redovima dubrovačkog prvoligaša kad pogledaju tablicu. Bez poraza su. Imaju tri boda više od Ribole Kaštele i Karlovca. Prije dvije sezone Split je na Gripama prekinuo njihov niz kad ih je vodio Zlatko Saračević od osam utakmica bez poraza, ali ovaj put nije uspio, te je momčad koju Ivandija vodi od ovog ljeta oborila klupski rekord u Prvoj ligi - devet prvih kola bez poraza! Od tih devet utakmica dobila je čak osam, osvojila čak 17 od mogućih 18 bodova!

– Imamo i mi oscilacija u igri, kao i naši konkurenti, ali smo pokazali u svakoj utakmici karakter. U Crikvenici smo gubili s tri razlike, u Solinu smo loše počeli te je domaćin imao dva razlike, sad u Splitu je bilo još i gore. Split je u nekoliko navrata imao u prvom poluvremenu pet pogodaka viška. Proteklih sezona se događalo da nakon tih minus 3, 2 i(li) 5 bude na kraju minus 10. Sad nema predaje, te je momčad u svakoj utakmici preokrenula rezultat i pobijedila što je za svaku pohvalu – podvukao je trener Dubrovnika.

Zanimljivo, u zadnja dva kola prvog dijela Dubrovnik igra s prva dva pratitelja. Naime, nakon derbija s Ribola Kaštelom kod kuće ide u goste Karlovcu. Naravno, u Dubrovniku ni ne pomišljaju na Karlovac. Samo im je na pameti Ribola Kaštela.

– Jedino se tako može naprijed. Ribola Kaštela je prošlo kolo bila super uvjerljiva protiv Metkovića (31:17 u derbiju kola!). S Trogirom prije toga plus 10 već na poluvremenu. Nekoliko sezona razmišljaju o povratku u Premijer ligu. Imali su dva poraza. Jedan očekivan u gostima protiv Buzeta, te jedan neočekivan u Rijeci protiv Kozale. Jaki su na vanjskoj liniji, na pivotu je vrlo dobar Papić, još su se sad pojačali s Cvjetkovićem iz Vodica. Ambicije su im kao i nama – prvo mjesto te iduće sezone nastup u Premijer ligi. Čvrsti u obrani, igraj 6-0. Čeka nas velika utakmica. Pravi derbi – naglasio je Ivandija.

I Dubrovnik je ojačao svoje redove. Protiv Splita debi u dresu Dubrovnika imao je Sandro Zujić.

– Riječ je o pivotu, koji je bio ozlijeđen. Mjesec i pol dana je bio kod Perkovića u Švicarskoj. Sad se priključio nama. Vjerujem da će se uklopiti, te skupa s ostalima nastaviti ovaj niz uspjeha. Neću isticat koliko nam je u nedjelju potrebna podrška s tribina – poželio je Ivandija pune tribine, pravu atmosferu.

Nevjerojatno koliki značaj za Dubrovnik ima posljednja utakmica kod kuće u 2018. godini. Pobjedom osiguravaju naslov jesenskog prvaka te stječu pet velikih bodova prednosti u odnosu na izravnog konkurenta!
JOŠ JEDAN DERBI Karlovac u Metkoviću
Metković Mehanika dočekuje Karlovac u subotu, 1. prosinca (18.30 sati). Metkovci su četvti s 12 bodova, imaju dva boda manje od Karlovca, koji s Ribola Kaštela dijeli drugo mjesto. RKHM Dubrovnik je vodeći sa 17 bodova...

Metković Mehanika je prošlo kolo doživjela težak poraz od Ribola Kaštela sa 14 razlike. U utakmici s Karlovcem žele dokazati kako je to bio samo jedan loš dan. Metković Mehanika je jedina ove sezone uspjela ostati neporažena u ogledu s RKHM Dubrovnik. Ogled u Metkoviću, koji je odigran počekom studenog u 6. kolu, između momčadi trenera Filipa Romića i Silvija Ivandije završio je bez pobjednika - 18:18.

25. travanj 2024 09:55