StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

KUĆI PJEVAJUĆI Split ovaj put nije uspio, Dubrovnik oborio rekord!

Piše PSD.
25. studenog 2018. - 22:10
Split je prije dvije sezone na Gripama prekinuo niz Dubrovnika sa Zlatko Saračevićem na klupi od osam utakmica bez poraza, ali sad nije uspio, te nastavlja momčad, koju ove sezone vodi trener Silvio Ivandija, svoj pohod prema najvećem rangu, Premijer ligi! Dubrovnik, koji je sad oborio klupski rekord u Prvoj ligi - devet prvih kola bez poraza, ove je sezone dobio čak osam od devet utakmica, osvojio čak 17 od mogućih 18 bodova, te gleda s vrha konkurenciju. Još su dva kola do kraja prvog dijela, a u tih zadnjih jesenskih 120 minuta igre čekaju ga baš prva dva pratitelja. Prvo u Gospinom polju Ribola Kaštela, a nakon toga ide u goste Karlovcu. Ribola Kaštela i Karlovac su skupili po 14 bodova, tri manje od Dubrovnika. Četvrta je s 12 bodova Metković Mehanika, koja je u 9. kolu poražena od Ribola Kaštela u gostima. Metkovci iduće kolo dočekuju Karlovac.

Na Gripama Dubrovnik je dobio Split sa 27:25, ali se dobro namučio. U prvom poluvremenu je zaostajao u dva navrata čak pet razlike (12:7 i 13:8). Ipak, u samoj završnici prvih 30 minuta postigao je tri pogotka, te je na odmoru bilo 13:11 za domaćina. Dubrovnik je prvi put poveo tek sredinom nastavka s 20:19. Potom je Split jurio zaostatak, i uspio je tri puta. Prvo je izjednačio na 20:20, pa nakon što je Dubrovnik poveo s 22:20, evo ga na 22:22, te 23:23. Pri rezultatu 21:20 za Dubrovnik Luka Morović je ušao te obranio sedmerac nakon čega je bilo spomenutih 22:20. Nakon što je Split izjednačio na 23:23 - bježi Dubrovnik na 26:23. Split s dva pogotka stiže na pogodak zaostatka. Maro Dabelić dvije minute prije kraja pogodio sedmerac za konačnih 27:25.

Luka Bevanda je s osam pogodaka bio prvi strijelac Dubrovnika, Dabelić je postigao pet, koliko i Hrvoje Lončarica. Dabelić je izvodio sedmerce nakon što Bevanda nije uspio pogoditi prva dva. Kapetan Dubrovnika je pogodio sva četiri sedmerca do kraja utakmice. Leo Brnin je postigao tri pogotka, Zvonimir Srna i Teo Putica po dva, dok su po jednom mrežu Splita pogodili Tomislav Radić i pojačanje, Sandro Zujić. Još su igrali Marino Knez, Anes Avdić, Nikša Bušlje, Ivan Dobrić, Krstijan Janđel, Toni Barišić i Luka Morović.

T.V.
19. travanj 2024 20:25