StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠA

PETA POBJEDA Metković Mehanika pokazala Dubrovniku kako protiv Splita

19. studenog 2018. - 09:37

Metković Mehanika je nadigrala kod kuće Split s 32:26, te je i dalje na tri boda zaostatka za vodećim RKHM Dubrovnik, koji je dan prije dobio Biograd u Gospinom polju s 24:18. Poput metkovskog sastava priključak za dubrovačkim - tri boda zaostatka - zadržali su i Ribola Kaštela, koja je u gostima savladala Trogira s 26:18, te Karlovac, koji je bio uspješan u Solinu s 30:20.

Nakon što je kompletirano 8. kolo vodeći kvartet ima sedam (RKHM Dubrovnik) odnosno pet bodova (Karlovac, Hrvatski dragovoljac i Metković Mehanika) više u odnosu na peti Trogira, koji je ostao na 8 bodova, a koliko sad imaju i Buzet, te Hrvatski dragovoljac. Buzet je kod kuće dobio s 29:23 Mornar Crikvenicu, a Hrvatski dragovoljac je u svom domu bio bolji od Kozale s 26:22. Mornar Crikvenica, Biograd i Kozala imaju po 6 bodova, Split je pretposljednji s 2, a Solin posljednji sa samo jednim bodom. 

U Metkoviću je Metković Mehanika protiv Splita imala problema samo u otvaranju utakmice Gosti su vodili u dva navrata, 4:3 i 5:4, ali nakon serije 4:0 i vodstva 8:5, domaći nisu više ispuštali prednost. U nastavku je ta prednost bila i osam pogodaka razlike te je trener Filip Romić mogao odmoriti udarne snage. Vratar Metković Mehanike Marko Romić se istaknuo sa 14 obrana, dok je prvi strijelac bio Marko Buntić sa sedam pogodaka. Još su mrežu Splita tresli Josip Bezer, Antonio Cvitanović i Jure Kozina, koji su postigli po pet pogodaka, Ivan Obšivač četiri, Luka Čupić tri, Vladimir Koncul dva, te Toni Jakić jedan.

Metković Mehanika je ostvarila petu pobjedu, ima dva remija i jedan poraz. Split je idući suparnik i domaćin lideru, RKHM Dubrovnik. Metković Mehanika je u derbiju kola 9. kola gost Ribola Kaštela. Karlovac igra doma s Trogirom... 

25. travanj 2024 03:10