Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA: DALMATINKA - UMAG 28:25

KONAC DJELO KRASI Dalmatinka sjajna u završnici

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA: DALMATINKA - UMAG 28:25
Pobjedom se Dalmatinka oprostila od 2018. godine u kojoj je izborila povratak u Prvu hrvatsku ligu u kojoj je u prvih deset kola sezone 2018./19. ostvarila šest pobjeda i četiri poraza, te je s 12 bodova zauzela mjesto u gornjem domu.

U 10. kolu Dalmatinka je u svom Domu športova u Pločama pobijedila s 28:25 (12:13) Umag, posljednjeplasiranu ekipu lige sa samo dva boda. U prvom poluvremenu 'Malene' su bile nervozne, nepovezane, te neprecizne. Protiv Umaga su pogodile više puta okvir gola nego u prethodnih devet utakmica, te je Umag na odmor otišao s pogotkom prednosti. Ni početkom nastavka nije bilo dobro, te je Umag imao i tri pogotka viška (19:16). Ali, u završnicu utakmice probudila se Dalmatinka, te se u Pločama nije dogodilo iznenađenje. 

Renata Kežić je bila prvi strijelac Dalmatinke s 12 pogodaka. Pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića još su za Dalmatinku pogađale: Lana Jarak četiri puta, Ema Barbir i Andrea Klarić po tri, zatim po dva puta Anđela Zelić i Anamarija Nikolac, te po jednom Magdalena Žderić i Marija Radoš. Igrale su još Antonija Rotim, Klara Arar, Lucija Cvijanović, Petra Marinović, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić i Andrijana Vlatka Jelčić, koja je imala 9 obrana. Dalmatinka je realizirala pet od šest sedmeraca, a Umag sva tri. Dalmatinka je imala 4 minute isključenja, a Umag 6 minuta.

Prvenstvo se prekida zbog priprema i nastupa seniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje se od 29. studenog do 16. prosinca igra u Francuskoj. Nastavak je u siječnju 2019. godine. Dalmatinka je u 11. kolu gost Murvice.
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Zbog nužde riskiraju glavu

Zbog nužde riskiraju glavu
Svima je jasno da nužda ne bira, ali da je baš tako stislo da s automobilom nije mogao skrenuti na obližnje proš...
Zbog nužde riskiraju glavu

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat
Otvoren je Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gornji Brgat. Za pr...
Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat