StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠA - JUG

DOBILI I BIOGRAD, NASTAVILI NIZ BEZ PORAZA, TE I DALJE GLEDAJU S VRHA Dubrovnik 15 od 16!

18. studenog 2018. - 12:01
Ne posustaje Dubrovnik. Nastavio je svoj sjajan niz bez poraza. U 8. kolu stigao je do sedme pobjede. Samo je Metković Mehanika prije 14 dana, u 6. kolu, uspjela izbjeći poraz u ogledu s igračima trenera Silvija Ivandije. Županijski ogled pred gotovo tisuću gledatelja u Metkoviću, tada jedina dva neporažena sastava lige, završio je 18:18. Metković Mehanika je u prošlom kolu upisala prvi poraz, i to uvjerljiv od Biograda u Biogradu, a sad je taj isti Biograd bio gost Dubrovnika, ali nije uspio biti ni blizu. Poražen je s 24:18 (14:10).

Dubrovnik je i dalje jedina neporažena momčad južne skupine Prve hrvatske lige. Na njihovom kontu je čak 15 od mogućih 16 bodova. Prošlo kolo, kada je Metković Mehanika upisala prvi poraz, stekli su tri boda više u odnosu na drugoplasiranog. Ta razlika je sad ista i nakon 8. kola. Na drugom mjestu je Ribola Kaštela, koji je s uspjehom prošla Trogir. Metković Mehanika igra u 8. kolu sa Splitom, dok je Karlovac gost Solina. Metković Mehanika i Karlovac u ovom trenutku imaju pet bodova manje od Dubrovnika. 

Iduće kolo Dubrovnik je gost Splita. Potom mu  goste dolazi Ribola Kaštela, a u zadnjem kolu prvog dijela je gost Karlovca. Kako konkurencija čeka kiks Dubrovnika, tako i Dubrovnik priželjkuje kiks najvećih konkurenata. Buzet ih je u prvih sedam kola imao čak četiri te je prvi favorit na papiru za prvaka gotovo ispao iz utrke. Karlovac u predzadjem kolu, kad Ribola Kaštela stiže u Gospino polje, ide u Metković. U 9. kolu Metković Mehanika je gost Ribola Kaštele. 

Dubrovniku ne silazi osmijeh s lica nakon pogleda na tablicu, ali su svjesni kako su imali dobar raspored u prvom dijelu, te kako ih u nastavku čeka 'pakao'. Zbog toga ne čudi što ga sad ne zanima ni Ribola Kaštela, ni Karlovac, pa ni Metković Mehanika. Najvažnija utakmica je iduća sa Splitom, koji je osvojio samo 2 boda u prvih sedam kola. Na Gripama ne stanuje više momčad koja se prošle sezone borila za prvaka, ali ne pomišljaju u Gospinom polju kako ih čeka u Splitu lagan zadatak. Naprotiv. Svi žele zaustaviti lidera, neporaženu momčad lige. Dubrovnik već osam kola odbija sve napade!
Bevanda 7 pogodaka, Srna za plus 7
Luka Bevanda je bio sa 7 pogodaka prvi strijelac RKHM Dubrovnik u pobjedi protiv Biograda. Zvonimir Srna je postigao jedan manje, Teo Putica i Tomislav Radić po dva, a po jednom su pogađali mrežu Biograda Marino Knez, Leo Brnin, Anes Avdić, Nikša Bušlje, Maro Dabelić, Hrvoje Lončarica i Ivan Dobrić. Još su uspjehu pod vodstvom Silvija Ivandije doprinijeli Kristijan Janđel, Toni Barišić, Luka Morović i Paolo Bašica.  

Polovicu pogodaka za Biograd, devet, postigao je Šime Markić. Biograd je vodio s 2:1 i 3:2. Nakon toga je Dubrovnik napravio 50 te više nije ispuštao prednost, a najveću je imao pred kraj utakmice kada je Zvonimir Srna pogodio za 24:17.
 

20. travanj 2024 03:09