Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA U GOSPINOM POLJU: RKHM DUBROVNIK - BUZET (18 SATI)

LIDERU STIŽE PRVI FAVORIT Maro Dabelić: ‘Tko god nam dođe, moramo ga pobijediti!’

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA U GOSPINOM POLJU: RKHM DUBROVNIK - BUZET (18 SATI)
Na papiru je Buzet prvi favorit prvenstva. Doveo je ovog ljeta nekoliko igrača, koji su igrali Premijerligu, ali nisu najbolje otvorili novu sezonu. Već imaju tri poraza i dosta zaostaju - istaknuo je Maro Dabelić, kapetan Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, lidera južne skupine Prve hrvatske lige.

Dubrovnik je neporažen sastav prvenstva, a sa čime se može pohvaliti još samo drugoplasirana Metković Mehanika. Prošlo kolo se vodeći dvojac ogledao u Metkoviću. Nije bilo pobjednika - 18:18. Dubrovnik je izgubio prvi bod ove sezone nakon pet startnih pobjeda, ali ne i vrh. Osvojio je čak 11 od 12 mogućih bodova, a Metković Mehanika ima jedan bod manje, deset (dva puta neodlučeno kod kuće).

Metković Mehanika je ugodno iznenađenje za sve u Gospinu polju, koji ipak daleko više prate što se događa s Karlovcem, Ribola Kaštelom i Buzetom, tri sastava s kojima će se ogledati u završnih pet kola prvog dijela sezone. Prvo igraju kod kuće s Buzetom, te ukoliko ostvare novu pobjedu, imat će čak sedam bodova više od na papiru prvog favorita liga i to nakon samo 7. kola sezone. Atmosfera u Gospinom polju je odlična u posljednje vrijeme. Što žele, svi znaju: osvojiti prvo mjesto te se plasirati u Premijerligu, najveći rang. Ovo im je treća sezona u drugom razredu.

- Odlično radimo. Sazreli smo. Igrački smo slabiji nego prošle sezone, ali smo kliknuli kao ekipa. Napredovali smo - naglasio je Dabelić.

Hvali trenera Silvija Ivandiju, koji je ovog ljeta stigao u Gospino polje, te preuzeo Dubrovnik. Obrana 5 - 1, po kojoj je poznat novi trener, trenira se od jutra do mraka, i ona, istaknuo je Dabelić, daje rezultate. Dubrovnik je nastup u Kupu Hrvatske gurnuo u drugi plan zbog prvenstva, te je u srijedu navečer na Korčulu protiv istoimenog domaćina u utakmici pretkola poslao drugi sastav (poraz, Korčula će igrati protiv Metković Mehanike u drugom pretkolu Hrvatskog kupa). Udarne snage su ostale u Gospinu polju, a sve kako bi što spremnije dočekale Buzet.

- Oko stotinjak naših navijača bilo je u Metkoviću na derbiju, te nas bodrilo. Hvala im - podvukao je Dabelić.

Očekuje, kao i svi ostali, da će mnogi sugrađani u subotu navečer navratiti do Gospina polja, te ih podržati protiv Buzeta u derbi utakmici 7. kola (početak u 18 sati).

- Buzet? Tko god dođe u Dubrovnik, moramo ga pobijediti, kako bismo ostvarili željeno te se plasirani u viši rang - jasan je kapetan Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik uoči najvažnije utakmice ove sezone u Gospinu polju. Gost im je izravan konkurent za prvo mjesto.
Tri ključne
Iza Buzeta smo gosti Biograda i Splita, zatim dočekujemo Ribola Kaštelu, i u zadnjem kolu prvog dijela smo gosti Karlovca. Buzet, Ribola Kaštela i Karlovac su tri ključne utakmice do kraja prvog dijela. Nadamo se najboljem - istaknuo je Dabelić.

RKHM Dubrovnik vodi s 11 bodova, Metković Mehanika je druga s 10 bodova (Metkovci su u 7. kolu gosti Biograda, koji je sa 4 boda na desetom mjestu u konkurenciji 12 klubova). Treći je Karlovac s 8 bodova, koliko ima i četvta Ribola Kaštela. Buzet je peti sa 6 bodova...

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića