StoryEditorOCM
RukometDERBI 6. KOLA PRVE HRVATSKE LIGE - JUG (M): METKOVIĆ MEHANIKA - RKHM DUBROVNIK 18:18

TISUĆU GLEDATELJA NA DERBIJU Kakva utakmica u Metkoviću, Dubrovnik s igračem manje izjednačio i ostao na vrhu!

4. studenog 2018. - 00:20
Bez pobjednika u Metkoviću, u derbiju 6. kola južne skupine Prve hrvatske lige, ogledu dva jedina neporažena sastava lige. Metković Mehanika, koja je bila druga sa četiri pobjede i jednim remijem protiv RKHM Dubrovnik, koji je dobio svih pet prvih utakmica - 18:18!

Dubrovnik je poveo 3:0, Metković Mehanika je postigla prvi pogodak u 8. minuti. Dubrovnik nije realizirao četiri sedmerca. Dubrovnik je vodio u nastavku s 15:13. Mehanika Metković 'čupa kosu' jer je vodila sa 17:15 i 18:17.

- Jesam li zadovoljan? Moram biti s obzirom da smo se uspjeli vratiti iz minusa, te ostati neporaženi, a samim time i na prvom mjestu. Moram naglasiti kako smo s igračem manje uspjeli izjednačiti, Anes Avdić je pogodio za konačnih 18:18. Uveo sam vratara igrača, a nakon gola Avdića, Metković Mehanika je izvela brzi centar. Maro Dabelić je blokirao posljednji pokušaj domaćina. Da, možemo biti na kraju zadovoljni. Opet, imali smo dva napada da odemo na 16:13, povedemo s tri pogotka razlike. Nismo uspjeli - rekao je Silvijo Ivandija, trener Dubrovnika za Dubrovački vjesnik. 

Na svojim stranicama Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik je između ostalog napisao: 'Kakva utakmica u županijskom derbiju! Moglo je to otići na obje strane, ali na kraju podjela bodova rezultatom 18:18 (10:10)! Bio je to pravi rat na terenu od početka do kraja, baš kao što i doliči ovakvoj utakmici! Raduje to što zadržavamo prvo mjesto na tablici i nastavljamo svoj niz bez poraza ove sezone! Zahvaljujemo se svim navijačima (a bili su mnogobrojni), kojima nije bilo teško doći iz Dubrovnika i podržati nas!'

- Bilo je oko tisuću gledatelja na tribinama. Vidjeli su utakmicu jakih obrana - dodao je Ivandija, koji je uoči derbija naglasio kako je Metković Mehanika najugodnije iznenađenje sezone, kako se nije očekivalo da će biti u vrhu. Dubrovnik je priželjkivao prvi put slaviti pobjedu u Metkoviću. Nije uspio, ali nije izgubio utakmicu i prvo mjesto. Vodi RKHM Dubrovnik s 11 bodova, bod manje ima drugi Metković Mehanika. Treći Karlovac i četvrta Ribola Kaštela imaju po 8 bodova (četiri pobjede i dva poraza), Trogir, Buzet, Hrvatski dragovoljac i Kozala imaju po 6 bodova (tri pobjede i tri poraza), Mornar Crikvenica i Biograd po 4 boda (dvije pobjede i četiri poraza), Split 2 boda (pobjeda i pet poraza), a Solin 1 bod (remi i pet poraza). 

U 7. kolu RKHM Dubrovnik dočekuje Buzet, a Metković Mehanika je gost Biograda
Marko Buntić čak 10
Buntić je s 10 pogodaka bio prvi strijelac Metković Mehanike i utakmice, Cvitanović i Kozina su postigli po 2, a po 1 pogodak za domaćina Bezer, Vučić, Obšivač i Jakić, dok su strijelci za RKHM Dubrovnik bili: Srna 4, Lončarica 3, Putica, Bušlje, Bevanda, Dabelić i Avdić po 2, te Brnin 1 pogodak.

24. travanj 2024 11:57