StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA LIGA - JUG (M) Dubrovnik pogotkom šest sekundi prije kraja, te potom obranom, stigao do pobjede u Crikvenici!

6. listopada 2018. - 23:58
Vraća se Dubrovnik s bodovima iz Crikvenice. Nakon što je na startu dobio kod kuće 29:23 Kozalu, sad je s 29:28 slavio u gostima protiv Mornara, novog prvoligaša, te je na vrhu Prve hrvatske lige - jug sa stopostotnim učinkom. U 3. kolu, 13. listopada, gost Dubrovnika je Hrvatski dragovoljac.

Na kraju prvog poluvremena nije bilo dobro za momčad trenera Silvija Ivandije. Domaćin je vodio s tri razlike (14:11). Još dva puta je imao tu najveću prednost - jednom prije (13:10), i jednom poslije (15:12). Dubrovnik je sredinom nastavka stigao domaćina, potom i preuzeo vodstvo. U 52. minuti vodio je s tri (26:23), u zadnju minutu ušao s dva pogotka viška, ali je dozvolio Mornaru da izjednači na 28:28. Ipak, u svom zadnjem napadu, kada je na semaforu ostalo još samo šest sekudni do kraja, pogodio je Luko Bevanda za konačnih 29:28. Nakon toga pokušao je domaćin, ali Kristijan Janđel upisuje novu obranu. U izvješću s utakmice RKHM Dubrovnik ističe kako nije odigrao utakmicu za visoku ocjenu, kako je imao dosta tehničkih grešaka, te pogrešaka u obrani. 

- Dobre ekipe pobjeđuju i kada loše igraju - izjavio je Ivandija.

Bevanda je postigao ukupno šest pogodaka od čega četiri iz sedmerca. Prvi strijelac Dubrovnika bio je sa sedam pogodaka Zvonimir Srna. Tomislav Radić i Hrvoje Lončarica su po četiri puta pogađali mrežu Mornara, Teo Putica tri puta, dva puta Ivan Dobrić, a po jednom Leo Brnin, Marino Knez i Paolo Bašica. Igrali su još Luka Morović, koji je zaustavio dva sedmerca domaćih, te Maro Dabelić, Nikša Bušlje i Toni Barišić.

Dubrovnik je prvi put sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi - jug, a ovo mu je treća, otvorio s dvije pobjede!
19. travanj 2024 13:40