StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Ivandija čestitao svojim igračima, Dubrovnik pobjedom počeo novu sezonu

29. rujna 2018. - 22:54
Kozala je prošle sezone ostavila dobar dojam u Gospinom polju, dok ovaj put nije bila ni blizu toga. Naravno, 'kriv' za to je uvelike Dubrovnik, koji je tako pobjedom, 29:23 (15:11), počeo svoju treću uzastopnu i treću ukupno sezonu u južnoj skupini Prve hrvatske lige.

Uspio je Dubrovnik pobjedom započeti sezonu, a što mu je pošlo za rukom i prve sezone. Tada, u jesen 2016., dobio je u svom debiju u drugom rangu hrvatskog klupskog rukometa Karlovac u Gospinom polju, dok je prošlu sezonu počeo porazom u Omišu od Hrvatskog dragovoljca. Prve dvije sezone Dubrovnik je otvorio sa Zlatkom Saračevićem na klupi, a ovu sa Silvijom Ivandijom, kojem je Kozala bila prva službena utakmica na mjestu trenera prve momčadi dubrovačkog kluba.

Dubrovnik je prve sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige bio peti, imao je isti bodovni učinak kao treći, a prošle sezone je napravi dva koraka naprijed.

Kraj prvog poluvremena i početak nastavka prve utakmice nove sezone Dubrovnik je zaključao svoja vrata, napravio tada seriju 7:0 te od 13:11 stigao do 20:11. Gosti, koji su otvorili utakmicu vodstvom 1:0, poslije su još jednom imali prednost (6:5), tek su nakon deset minuta igre u nastavku uspjeli prevariti obranu domaćih. Dubrovnik je imao i dvoznamenkastu prednost. Ivandija nije jurio pogodak razliku. Pružio je priliku svim igračima. Zaigrali su i najmlađi.   

- Obrana je bila bolja od napada - podvukao je trener Dubrovnika nakon uspjeha na startu nove sezone. Pohvalio je svoje igrače. Zadovoljan je pobjedom. Volio bi imati još kojeg igrača u rotaciji, pogotovo na vansjkim pozicijama. 

- Veliko je opterećenje na Zvonimiru Srni - naglasio je Ivandija. Do nove godine traje prijelazni rok. 

U 2. kolu RKHM Dubrovnik je gost Mornar Dramalja u Crikvenici.
Dubrovnikovih 29 protiv Kozale
Luko Bevanda sa sedam pogodaka bio je prvi strijelac Dubrovnika, po šest su postigli Zvonimir Srna i Hrvoje Lončarica, četiri Tomislav Radić, dva Ivan Dobrić, a po jedan Maro Dabelić, Nikša Bušlje, Teo Putica i Leo Brnin.

Toni Barišić, te na kraju Luka Morović, isttaknuli su se obranama. Još su igrali Ante Matić, Marino Knez, Nikola Hrtica, Denis Topuzović i Paulo Bašica. Na klupi su uz trenera Silvija Ivandiju bili pomoćni trener Antonio Lončarica, te fizioterapeut Zdenko Jonjić.

19. travanj 2024 22:37