StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

GOLIJADA ZA BRONCU Sve je bolje nego lani: više bodova, više pobjeda, bez poraza kod kuće!

30. travnja 2018. - 01:02

Čak 70 pogodaka vidjeli su gledatelji u ogledu Dubrovnika i Vodica u Gospinom polju. Dubrovnik je postigao više – 39, ostvario pobjedu s kojom je kolo prije kraja osigurao treće mjesto u južnoj skupini Prve hrvatske lige. Prošle sezone je bio peti s istim učinkom kao i treći, a sad je baš treći. Hrvatski dragovoljac, koji ga može dohvatit u zadnjem kolu, ukoliko u tome uspije, slabiji je međusobno.

Dubrovnik je prošle sezone doma upisao jedan poraz (Biograd) i dva remija (Metković 1963. i Zadar), a ove sezone je bez poraza u Gospinom polju. Devet pobjeda i dva remija (Mladi Rudar i Split) kod kuće. Prošle sezone ukupno dvanaest pobjeda. Ove sezone kolo prije kraja stigao je do trinaeste pobjede. Dubrovnik uoči zadnjeg kola ima 28 bodova. I po tome je već uspješniji nego prošle sezone kada je osvojio 27 bodova.  

Dubrovnik je pretrčao suparnika, kojeg je nadigrao i u prvom dijelu sezone usred Vodica (33:26). U posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone 'milijun' kontri Dubrovnika. Prvi strijelac u 39:31 pobjedi protiv Vodica bio je Nikša Bušlje s 10 pogodaka. Četiri je postigao iz sedmerca. Realizirao je četiri od pet sedmeraca. Zvonimir Srna je postigao šest pogodaka, Tomislav Radić pet, Leo Brnin i Hrvoje Lončarica po četiri, Ivan Dobrić tri, Mateo Crnčević i Kajo Cikatić po dva te po jedan Teo Putica, Luka Prnjat i Luka Bevanda. Pod vodstvom Ante Lagatora i Antonia Lončarice pobjedu protiv Vodica potpisali su i Toni Barišić, Luka Morović, Ante Matić i Paolo Bašica. Jedino u igru nije ulazio kapetan Maro Dabelić. Osjetio je bol u leđima na posljednjem treningu.  

Dubrovnik je u zadnjem kolu gost prvaka, Mladog Rudara. Kao što su Dubrovnik i Mladi Rudar osigurali treće odnosno prvo mjesto, tako su Split i Hrvatski dragovoljac sigurno drugi odnosno četvrti, kao što je jasno da su riječke Pećine posljednje.

24. travanj 2024 17:06