StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL - JUG (M) Dubrovnik slavio u Rijeci: 'Ekipa s vrha, evo i nas!'

31. ožujka 2018. - 00:22

Riješio je Dubrovnik uspješno zaostatak iz 13. kola, dobio fenjeraša, Pećine u Rijeci s 24:20, ostvario četvrtu pobjedu u nizu u gostima, ne zna za poraz već jedanaest utakmica, i kad je tako, evo ga na samo tri boda od vodećeg dvojca (Split i Mladi Rudar), te na dva boda od Hrvatskog dragovoljca, koji je treći. Dubrovnik je ostao u igri za prvo mjesto, koje vodi u viši rang, Premijer ligu. Još je pet kola do kraja. U igri je 10 bodova.

Mladi Rudar dočekuje Pećine, Solin i Dubrovnik, a gost je Splita i Ribola Kaštela. Split je gost Vodica, Hrvatskog dragovoljca i Buzeta, a dočekuje Mladi Rudar i Pećine. Hrvatski dragovoljac je gost Buzeta, Pećina i Solina, a domaćin Splitu i Ribola Kašteli. Dubrovnik ima ići u goste Metkoviću 1963., Kozali i Mladom Rudaru, a ugostit će Biograd i Vodice. Peta Ribola Kaštela ima 19 bodova te je ona izvan igre za prvaka. U Splitu, Labinu, Omišu te Dubrovniku sjede i računaju kako bi baš oni mogli do prvog mjesta. Dubrovniku je svaka utakmica do kraja finale. Svaku mora dobiti, a uz to dočekati da se konkurenti poskliznu, kao što je to bio slučaj zadnja dva kola…

– Najbolje mogućnosti ima Hrvatski dragovoljac, koji je u zadnje dvije sezone izgubio kod kuće samo od nas, i to prošle sezone. Ali, Hrvatski dragovoljac ima teško gostovanje u Buzetu, ali i kod Solina, koji im je veliki rival. Split ima teška gostovanja u Omišu kod Hrvatskog dragovoljca, Vodicama i Buzetu. Labin je bio prvi zahvaljujući boljem rasporedu u prvom dijelu, ali gubi korak… Da, nama je svaka utakmica biti ili ne biti. Ponavljam, mi brojimo, mi zbrajamo, mi sanjamo i mi treniramo, pa kako bude, bit će – rekao je Ante Lagator, trener Dubrovnika.

U Rijeci su Pećine vodile protiv Dubrovnika sa 7:5, a onda 6:0 dubrovačkih rukometaša, koji su na poluvremenu imali plus četiri (12:8). Domaćin je početkom nastavka izjednačio na 13:13. Potom novi odgovor Dubrovnika. Ovaj put 5:0 nakon čega Pećine više nisu uspjele zaprijetiti. Na kraju 24:20 pobjeda Dubrovnika protiv Pećina.

- Kad su unaprijed upisani bodovi, tada nije lako. Opet je izvrsnu večer imao naš vratar, Kristijan Janđel, a napadački Luka Bevanda, Tomislav Radić i Maro Dabelić. Sudački kriterij je bio neujednačen. Išao je na ruku domaćinu. Nismo odigrali napadački dobru utakmicu, ali smo ostvarili najvažnije. Bodovi se pišu -  rekao je Lagator. Luka Bevanda je bio prvi strijelac Dubrovnika sa 7 pogodaka. Realizirao je sva tri sedmerca. Kapetan Maro Dabelić je postigao 5 pogodaka, Tomislav Radić 4, Ivan Dobrić 3, Anes Avdić 2, Leo Brnin, Nikša Bušlje i Zvonimir Srna po 1. Na vratima Kristijan Janđel. Još su boje Dubrovnika u Rijeci branili Hrvoje Lončarica, Admir Ćustović, Kajo Cikattić, Teo Putica, te Luka Morović i Damir Viteškić. Uz Lagatora na klupi još Antonio Lončarica i Zdenko Jonjić. 

Dubrovnik je iduće, 18. kolo, 7. travnja, gost Metkovića 1963.

U Gospinom polju još živi nada u prvo mjesto.

22. travanj 2024 14:07