StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL - JUG (M) Dubrovnik je dva boda bliže lideru

27. ožujka 2018. - 00:35

Split i Mladi Rudar na vrhu s 27 bodova, Hrvatski dragovoljac 26, a Dubrovnik s utakmicom manje 22 boda… Labinjani su pali u Omišu. Hrvatski dragovoljac je dobio derbi 17. kola s 29:24, Split je dobio Kozalu s 35:25, a Dubrovnik bio bolji od Buzeta s 25:23. U petak ide Dubrovnik u goste posljednjim Pećinama te ukoliko bude uspješan u zaostaloj utakmici 13. kola, eto ga na 24 boda, tri manje od vodećeg dvojca.

Još je pet kola do kraja. Mladi Rudar dočekuje Pećine, Solin i Dubrovnik, a gost je Splita i Ribola Kaštela. Split je gost Vodica, Hrvatskog dragovoljca i Buzeta, a dočekuje Mladi Rudar i Pećine. Hrvatski dragovoljac je gost Buzeta, Pećina i Solina, a domaćin Splitu i Ribola Kašteli. Dubrovnik nakon što odradi zaostatak u Rijeci protiv Pećina (petak, 30. ožujka), gost je Metkovića 1963., Kozale i Mladog Rudara, a domaćin Biogradu i Vodicama. Peta Ribola Kaštela ima 19 bodova je izvan igre za prvaka. U Splitu, Labinu, Omišu te Dubrovniku sjede i računaju kako bi baš oni mogli do prvog mjesta. Dubrovniku je svaka utakmica do kraja finale. Svaku mora dobiti, a uz to dočekati da se konkurenti poskliznu, kao što je to bio slučaj zadnja dva kola…

U 17. kolu Dubrovnik su čupao s Buzetom u Gospinom polju, ali je na kraju iščupao pobjedu. Zvonimir Srna je postigao sedam pogodaka. Sve je bolji i bolji. Leo Brnin je bljesnuo sredinom nastavka: tri pogotka u pet minuta. Luko Bevanda je kao i Srna postigao sedam pogodaka. Realizirao tri sedmerca. Dubrovnik je imao četiri sedmerca. Četvrtog je pogodio kapetan Maro Dabelić. Tomislav Radić i Ivan Dobrić su kao i Brnin utakmicu zaključili s tri pogotka. Anes Avdić je kao i Dabelić postigao jedan pogodak. I ostali, koji su igrali, doprinijeli su pobjedi. Za kraj junak desete pobjede Dubrovnika u sezoni 2017./18. – Kristijan Janđel je imao 17 obrana!

Desetka!
Gotovo šest mjeseci, pola godine, rukometaši Dubrovnika ne znaju za poraz u prvenstvu. Zadnji su doživjeli 4. studenog prošle godine u Buzetu protiv istoimenog domaćina, kojem su sad uzvratili za taj poraz. Od utakmice u Buzetu dubrovački rukometaši su odigrali deset utakmica od kojih nisu izgubili niti jednu, a dobili su ih čak osam! 

20. travanj 2024 06:05