StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HL - JUG Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik 1,2,3,4,5,6,7,8,9!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
17. ožujka 2018. - 21:46

Više od pet mjeseci rukometaši Dubrovnika ne znaju za poraz u prvenstvu. Zadnji su doživjeli 4. studenog prošle godine u Buzetu protiv istoimenog domaćina, a idući vikend upravo taj Buzet dolazi u Gospino polje. Između Buzeta u gostima i Buzeta kod kuće dubrovački rukometaši su odigrali devet utakmica od kojih nisu izgubili niti jednu, od kojih su dobili čak sedam! 

'Provukao' im se samo vodeći dvojac, Mladi Rudar i Split, protiv kojih su osvojili (samo) bod. U gostima je dobio sve tri utakmice. Vjerujemo da bi i četvrtu da nije odgođen njegov ogled u Rijeci protiv Pećina, najslabije momčadi lige.

U 16. kolu Dubrovnik je bio bolji kod kuće s 32:26 od Ribola Kaštela, koja je prošle sezone igrala Premijer ligu i koja je zadržala većinu igrača. Ali, protiv izravnog konkurenta za što bolji plasman u samom vrhu - opet je Dubrovnik bio vrlo dobar. Borben. Željan dokazivanja. Ribola Kaštela je zaprijetila sredinom drugog poluvremena. Nakon izjednačenja na 22:22 - domaćin niže četiri pogotka. Nakon toga je bilo jasno kako bodovi ostaju u Gospinom polju. Opet su gledatelji pljeskom nagradili rukometaše Dubrovnika, koji su sad na 20 bodova (devet pobjeda, dva remija i četiri poraza).

Uoči ovog vikenda Mladi Rudar je na prvom mjestu imao 27 bodova, Split i Hrvatski dragovoljac su bili na drugom odnosno trećem mjestu s po 24 boda. Ribola Kaštela je bila peta s bodom manje od Dubrovnika. Do kraja Dubrovnik ima odigrati još sedam utakmica. U igri je još 14 bodova. 

RKHM Dubrovnik 32:26 Ribola Kaštela
Dubrovnik je pod vodstvom trenera Ante Lagatora pobjedu protiv Ribola Kaštela izborio u sastavu: Kristijan Janđel (9 obrana), Toni Barišić (7 obrana), Damir Viteškić - Leo Brnin (2), Anes Avdić (4), Teo Putica (3), Nikša Bušlje (6), Luka Bevanda (4), Maro Dabelić, Zvonimir Srna (5), Ado Čustović, Kajo Cikatić (1), Tomislav Radić, Hrvoje Lončarica (1) i Toni Dobrić (6).
 

19. travanj 2024 11:45