StoryEditorOCM
RukometJOŠ ŠEST DANA DO POČETKA EUROPSKOG PRVENSTVA RUKOMETAŠA, KOJE SE IGRA U HRVATSKOJ

METKOVAC IVAN ČUPIĆ 'Uvijek želimo najviše i najbolje'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
6. siječnja 2018. - 16:59

Luka Cindrić je izabran za najboljeg rukometaša Hrvatske u 2017., a prvi do njega u tradicionalnom izboru Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti bio je Metkovac, Cindrićev suigrač u Vardaru, Ivan Čupić. Cindrić je postigao pogodak u polufinalu s kojim je Vardar izborio finale, dobio Barcelonu, a Čupić je zabio u finalu PSG-u sa zvukom sirene za naslov prvaka. Postao je 'Čupko', kako ga od milja zovu, prvi igrač u povijesti koji je na Final fouru europske Lige prvaka obranio naslov – 2016. europski prvak s poljskim Kielceom, a 2017. s Vardarom.

32-godišnji Čupić je više od deset godina u A reprezentaciji Hrvatske. Vlasnik je četiri medalje s EP-a, dvije su srebrnog, a dvije brončanog sjaja. Ima još olimpijsku broncu te srebro i broncu sa SP-a.

- Na Europskom prvenstvu nema slabih protivnika kao što je to slučaj kad je Svjetsko prvenstvo. Svaka od tri utakmice u Splitu, u skupini prvog kruga, bit će teška. Nama je cilj otići u Zagreb, u drugi krug, sa četiri boda – reći će Čupić u najavi EP-a, koje se od 12. do 28. siječnja igra u Hrvatskoj.

Hrvatska je u skupini 'A' (Split) sa Srbijom, Islandom i Švedskom. Tri najbolje reprezentacije skupine 'A' križaju se u drugom krugu s tri najbolje iz skupine 'B', koja se igra u Poreču, a u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija. U 'C' skupini, koja se igra u Zagrebu, nastupaju Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, a u skupini 'D', u Varaždinu: Španjolska, Danska, Češka i Mađarska. Drugi krug se igra u Zagrebu ('A' i 'B' skupina) i Varaždinu ('C' i 'D' skupina). Sama završnica u Zagrebu. Hrvatska na svom terenu lovi jedino zlato koje joj nedostaje, a ukoliko bi uspjela, i Čupić bi prvi put s reprezentacijom bio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja jednog velikog međunarodnog natjecanja. 

- Uvijek želimo najviše i najbolje. To je sigurno – naglasio je Čupić, desno krilo hrvatske reprezentacije, koja je pred više od 10.000 gledatelja u Spaladium Areni u Splitu dobila u 'generalki' za EP Crnu Goru s 25:22. Čupić je postigao tri pogotka. Realizirao je oba sedmerca za Hrvatsku. Lino Červar, hrvatski izbornik, nije bio pretjerano zadovoljan prikazanim. Traži više, bolje, i u obrani, i u napadu od naših.

Prvu utakmicu na EP-u Hrvatska igra u Splitu u petak, 12. siječnja, protiv Srbije.

25. travanj 2024 07:10