StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Radost zbog pobjede, suze zbog odlaska trenera u PPD Zagreb: 'Sarač, hvala za sve'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
25. studenog 2017. - 21:40

Dobio je Dubrovnik u Gospinom polju Kozalu s 31:26 u 9. kolu Prve hrvatske lige - jug. Treća je to pobjeda u nizu Dubrovnika, a ukupno peta ove sezone. Slavio je u sve četiri kod kuće te jednom u gostima i sad s 10 od 18 mogućih bodova nastavlja igru za visok plasman.

- Znamo da nas samo pobjede ostavljaju u igri za vrh. Nemojte zaboraviti kako nam u drugom dijelu sve momčadi iz vrha dolaze u Gospino polje. Moramo se pripremiti, stisnuti glave, dolazit na treninge i uvjeren sam kako se onda možemo boriti za vrh lige – istaknuo je Maro Dabelić, kapetan Dubrovnika.  

Zlatko Saračević je bio na tribinama, iza njegovih leđa je bio Zvonimir Srna. Saračević je skoknuo iz Zagreba, došao po svoje stvari u Dubrovnik te, kad je već bio tu, nije propustio doći u sportsku dvoranu te pogledati prvu prvenstvenu utakmicu Dubrovnika nakon što je napustio njegovu klupu prije pet dana te preuzeo PPD Zagreb.

Srna je na tribinama bio jer je ozlijeđen. Upitan je uoči utakmice s Kozalom bio i nastup Kristijana Janđela, vratara, zbog obveza na poslu. Ali, je to uspjela riješiti uprava dubrovačkog kluba. Dubrovnik je odlično otvorio utakmicu. Imao je 7:3. Tomislav Radić je predvodio napad, a Kristijan Janđel nizao obrane. Potom period igre u kojem je Kozala vodila glavnu riječ. Gosti su izjednačili na 10:10 te potom poveli s 11:10. Nakon toga opet juri Dubrovnik, koji više ne ispušta prednost. Imao je 17:15 na poluvremenu. U nastavku 19:16, 21:18, pri rezultatu 24:22 za domaće u 48. minuti Toni Barišić brani sedmerac. Isto je uspio i pri rezultatu 26:24 u 52. minuti. Ni u 58. minuti Kozala nije iskoristila sedmerac. Na drugoj strani Luko Bevanda nepogrešiv sa sedam metara. Pobjegao je na kraju gostima opet Leo Brnin, pa Dabelić i za konačnih 31:26 Hrvoje Lončarica.

- Ostavili smo srce na terenu. Bilo je teško nakon poraza u kupu od Korčule u Korčuli sastavit glave te sastavit momčad. Međutim, zadnja dva dana smo puno pričali. Dogovarali se kako odigrati. Nažalost, u zadnji tren nam se ozlijedio Srna, a to je igrač koji igra 60 minuta. Što se tiče Kozale znali smo kako će oni trčati svih 60 minuta. Ali, baš sve što smo dogovorili, to smo ostvarili. Čestitam svima. Bila je ovo veličanstvena predstava za ostanak u vrhu lige, za oproštaj od našeg trenera Zlatka Saračevića… Uf, što reći. Želim u ime čitave ekipe našem Zlatku sve najbolje. On je stručnjak koji nas je podigao na ovaj nivo. Hvala dragom Bogu što je došao prije godinu i pol dana u Dubrovnik, tek smo onda vidjeli što je rukomet, kako se stvarno igra rukomet. Na nama svima je da nastavimo te stvarno vjerujem kako će se uskoro u Dubrovniku igrati Premijer liga – naglasio je Dabelić.

Nakon utakmice pozvali su rukometaši Dubrovnika Zlatka Saračevića da im se pridruži na parketu. Obukli su prije toga majice s natpisom 'Sarač, hvala za sve'. Legenda hrvatskog rukometa nije uspjela sakriti suze nakon što se s tribina spustio na parket. Maro Dabelić, kapetan Dubrovnika, uručio je i dojučerašnjem treneru majicu na koju su se potpisali svi igrači, treneri... Potrajao je pljesak s tribina. I dalje su se, kao i tijekom utakmice, čuli bubnjari iz Župe dubrovačke.

RKHM Dubrovnik - Kozala 31:26 (17:15)
Tomislav Radić i Leo Brnin su postigli po 7 pogodaka te bili prvi strijelci Dubrovnika protiv Kozale čiju su mrežu još tresli: Maro Dabelić i Luka Bevanda po 5 puta, Dmytro Poliak tri puta, Hrvoje Lončarica dva puta te po jedom Teo Putica i Nikša Bušlje. Obranama su se istaknuli Kristijan Janđel i Toni Barišić. Pod vodstvom Svena Krile i pomoćnika Ante Lagatora boje Dubrovnika branili su još Ivan Dobrić i Kajo Cikatić. Raul Valković sa 7 pogodaka bio je prvi strijelac Kozale…

U 10. kolu RKHM Dubrovnik je 2. prosinca gost Vodica.

25. travanj 2024 09:12