StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

S LOKRUMA POSLALI PORUKU KONKURENCIJI 'Imamo kvalitetu, volje i želje biti prvi te se plasirati u Premijer ligu!'

5. listopada 2017. - 19:55

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik održao je konferenciju za novinare u vrtu benediktinskog samostana na Lokrumu. Poslao s otoka konkurenciji jasnu poruku: 'Imamo kvalitetu, volje i želje biti prvi te se plasirati u Premijer ligu!'

Učinio je to dopredsjednik kluba Ivo Dragić bez obzira što je na startu doživio minimalan poraz u Omišu od Hrvatskog dragovoljca. Na ušću Cetine RKHM Dubrovnik nije bio kompletan, a bit će od 2. kola i utakmice s riječkim Pećinama, prve koju igra na svom terenu (subota, 7. listopada u 18 sati). Pravo nastupa imat će tada i Ukrajinac Dmytro Poliak, bivši reprezentativac Ukrajine, 34-godišnjak koji je igrao u Ukrajini, Bjelorusiji i Turskoj. Bio je član prije deset godina bjeloruskog velikana, Meškov Bresta. Zadnjih pet godina je igrao u Turskoj, a zadnju sezonu za Gumushane.

Zlatko Saračević, trener prve momčadi RKHM Dubrovnik, još prije neki dan, kad je bilo jasno kako dolazi Poliak, istaknuo kako su dobili igrača koji je odličan u napadu i u obrani.

- Poliak dobro igra lijevog vanjskog, ali i srednjeg vanjskog. Profesionalac. Vođa ekipe. Tražili smo takvog igrača nakon odlaska Rudolfa Ćužića. Dobili smo još boljeg igrača s obzirom kako odlično igra u obrani, a ne samo u napadu - rekao je Saračević. Na konferenciji pod vedrim nebom, na Lokrumu, dodao kako je kompletna momčad jača za godinu iskustva, koju je dobila igrajući prošle sezone u Prvoj hrvatskoj ligi - jug. 

- Igrači sad znaju što ih očekuje. Bogatiji su za to iskustvo. Istina, imamo nešto lošiji raspored u prvom dijelu. Igramo više utakmica u gostima, ali očekujem kako će sve doći na svoje mjesto - dodao je Saračević, kojem je pomoćnik od ove sezone Sven Krile, nekadašnji igrač, potom trener, koji je dugi niz godina radio s mladima. Vide Vlahić, dojučerašnji pomoćnik Saračevića, preuzeo je vođenje druge momčadi koja će igrati u Trećoj hrvatskoj ligi - jug. Vlahiću će pomagati Ante Lagator, a sva trojica, Vlahić, Krile i Lagator, vodit će mlađe uzraste. Naime, dubrovački klub sa čak šest momčadi igra u sezoni 2017./18. 

- Osim dvije seniorske momčadi, prve koja je u Prvoj HL - jug i druge, koja igra u rećoj HL - jug, tu su četiri momčadi mlađih uzrasta. Imamo momčad igrača rođenih 2000. godine i mlađih koji igraju u Drugoj hrvatskoj kadetskoj ligi - jug. Mlađi kadeti, rođeni 2002. i mlađi, nastupaju u Prvoj ligi - jug. U tom rangu natjecanja su i dječaci 'A' (rođeni 2004. i mlađi) i dječaci 'B' (rođeni 2006. i mlađi) - nabrojio je Dragić.

Na konferenciji za novinare RKHM Dubrovnik nije predstavio samo Ukrajinca, koji će debi imati u subotu protiv Pećina u Gospinom polju, već i preostala dva nova člana prve momčadi, vratara Tonija Barišića iz Solina te lijevo krilo Ivana Dobrića iz Petrinje. Pozvali su na kraju konferencije rukometaši navijače. S njima će, ističu, biti lakše ostvariti cilj, po prvi put u povijesti kluba plasirati se u najviši rang, Premijer ligu.

19. travanj 2024 02:12