StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

ČILE NIJE IMALO IZGLEDA Zlatko Saračević: 'Mirna i sigurna pobjeda Hrvatske'

19. siječnja 2017. - 09:24

Razigrana Hrvatska nadigrala je Čile s 37:20. U četvrtom nastupu u skupini na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj naši rukometaši su ostvarili četvrtu pobjedu te ih sad čeka ogled s isto tako stopostotnom  Njemačkom za pobjednika skupine s tim što našem suparniku, aktualnom europskom prvaku igra i neodlučan rezultat budući ima bolju pogodak razliku. Hrvatska i Njemačka susret posljednjeg, 5. kola u skupini u Rouenu igraju u petak, 20. siječnja s početkom u 17.45 sati.

- Protiv Čilea mirna i sigurna pobjeda Hrvatske - kratko i jasno će Zlatko Saračević, trener rukometaša Dubrovnika, koji je na SP-u u Francuskoj u ulozi sukomentatora RTL-a. Osim što je Hrvatska ostvarila pobjedu protiv Čilea, uspjela je odmoriti udarne igrače. Utakmicu protiv Čilea s klupe je odgledao naš najbolji igrač, kapetan Domagoj Duvnjak, zatim Zlatko Horvat i Manuel Štrlek.

Lovro Mihić je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske za koju je pet pogodaka postigao Lovro Jotić, po četiri Marko Mamić, Željko Musa i Josip Božić Pavletić. Ivan Stevanović je od 23 šuta zaustavio njih 11, a uspio je postići i pogodak kad su Čileanci povukli vratara na klupu.

- Protiv moćne i velike Njemačke nemamo imperativ - rekao je Saračević.

Hrvatska ukoliko bude prva u Rouenu putuje u Pariz, a ako bude druga ide u Montpellier. Međutim, protiv koga će igrati u daljnjem natjecanju, znat će se tek kad se zaključi natjecanje u svim skupinama.

20. travanj 2024 04:54