StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

HRVATSKA BOLJA OD SAUDIJSKE ARABIJE Saračević: 'Očekivao sam uvjerljiviju pobjedu, ali najvažnije smo ostvarili'

14. siječnja 2017. - 11:37

Dugo smo se mučili protiv Saudijske Arabije, imali problema gotovo 40 minuta. Napravili smo previše tehničkih grešaka. Očekivao sam uvjerljiviju pobjedu, ali najvažnije smo ostvarili. Pobijedili smo i osvojili bodove. Uz to se nismo potrošili, zatim nitko se nije ozlijedio, a što je dobro jer nas 24 sata poslije čeka daleko teža i važnija utakmica protiv Mađarske. Uglavnom, dojam protiv Saudijske Arabije nije sjajan, ali ovo je bila prva utakmica, uz to ni protivnik nije taj protiv kojeg je trebalo biti najbolji - istaknuo je legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević, trener rukometaša Dubrovnika, koji je u Francuskoj u ulozi sukomentatora RTL-a.

Hrvatska je na startu dobila Saudijsku Arabiju s 28:23 (12:11). Naš najbolji strijelac bio je Luka Cindrić sa šest pogodaka, Domagoj Duvnjak je dao pet, po četiri Lovro Mihić i Manuel Štrlek.... U preostale dvije utakmice naše 'C' skupine Njemačka je dobila Mađarsku s 27:23, a Čile je iznenadilo Bjelorusiju s 32:28. Hrvatska u subotu, 14. siječnja u 2. kolu igra protiv Mađarske (20.45 sati).

- Igramo protiv jedne velike Mađarske. Naša prednost je naša mladost. Mađarska ima igrače protiv kojih sam ja igrao, a ja sam zaključio igračku karijeru ne jučer, već 2002. godine. Ukoliko Nagy zbog ozljede protiv Njemačke ne bude mogao igrati protiv nas, onda imamo velike šanse za novu pobjedu - dodao je Saračević.

18. travanj 2024 21:13