StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HRVATSKA LIGA - JUG

PAO JE I SOLIN Dubrovnik obukao majice s natpisom 'Prvaci'

3. prosinca 2016. - 21:51

Izrezat će tablicu Prve hrvatske lige – jug nakon 10. kola u Rukometnom klubu hrvatske mladeži Dubrovnik te je uokviriti i potom objesiti na zid u klupskoj kancelariji. Na početku godine je dubrovački klub bio član južne skupine Druge hrvatske lige, jedan od kandidata za plasman u viši rang, a na kraju godine je vodeći u Prvoj hrvatskoj ligi – jug.

RKHM Dubrovnik je u posljednjoj utakmici ove godine dobio Solin s 33:23 te ostao na vrhu tablice, a tu će biti najmanje do veljače 2017. godine kada se nastavlja prvenstvo utakmicama 11. kola. Kako će slaviti na kraju bilo je jasno već nakon prvog poluvremena u kojem je Siniša Meštrić imao 12 obrana, a RKHM Dubrovnik vodio s 12 pogodaka razlike (19:7). RKHM Dubrovnik je otvorio utakmicu vodstvom 4:0. Nije imao jednog, dvojicu ili trojicu raspoloženih igrača, već su svi potegnuli za pet. Solin je prvi pogodak postigao nakon 7 minuta i 5 sekundi igre. Solina je pročitao Dubrovnik, kojem Solin nije znao stati na kraj. Zlatko Saračević je na kraju dao svima priliku i svi su zaslužili pljesak.

U deset prvoligaških utakmica sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz Dubrovnika, koji je gotovo devet mjeseci bio bez poraza. Prošlu sezonu je zaključio sa šest utakmica bez poraza. Novu je otvorio s osam utakmica bez poraza. Na kraju utakmice protiv Solina vodstvo, treneri i igrači Dubrovnika obukli su majice s natpisom 'Prvaci'. Slavi se u Gospinom polju neočekivan, ali zaslužen uspjeh.

10. KOLO Dubrovnik - Solin 33:23 (19:7)
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 200. Suci: Ivan Grbavac (Makarska) i Siniša Ravlić (Vrgorac), nadzornik: Boris Bukurov (Trogir).
RKHM DUBROVNIK: Janđel, Brnin (3), Avdić (7), Putica (2), Ćužić (7), Bušlje (1), Bevanda (3), Dabelić, Srna (2), Viteškić, Marušić, Žerić, Cikatić (2), Meštrić, Lončarica (4), Obradović (2). Trener: Zlatko Saračević, pomoćni trener: Vide Vlahić.
SOLIN: Režić, Maleš (1), Ćićerić (4), Smoljo (8), Boban (1), Pojatina, Musulin (2), Nakić (1), Barišić, Vrgoč (2), Radnić, F. Vrgoč (4), Škomrlj. Trener: Jakša Bužančić, pomoćni trener: Dean Perčin.
Crveni karon: Dabelić (RKHM Dubrovnik/10. minuta)
Sedmerci: RKHM Dubrovnik 2/2, Solin 7/7
Isključenja: RKHM Dubrovnik 8 minuta, Solin 2 minute

19. travanj 2024 00:11