StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/KUP HRVATSKE

'B' FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA Mladost radost

23. studenog 2016. - 20:16

Metković 1963. je došao u Dubrovnik sa samo dvojicom iz prvog sastava (Ivan Medić i Luka Butić) te drugim vratarom, koji je ovaj put bio u ulozi prvog. Čeka ih, kažu, teška i važna utakmica u prvenstvu (gosti posljednjeplasirane Crikvenice) zbog čega su Kup Hrvatske gurnuli u drugi plan. I kad je tako, Zlatko Saračević, trener RKHM Dubrovnik, odgovorio je na gotovo isti način. Poslao je na tribine Kristijana Janđela, Rudolfa Ćužića, Nikšu Bušlju, Mara Dabelića, Hrvoja Lončaricu, Lea Brnina…

Hrvoje Meštrić je počeo na vratima, Anes Avdić, Zvonimir Srna, Teo Putica i Hrvoje Marušić su bili ti na kojima je bila odgovornost. Kako je početkom nastavka RKHM Dubrovnik 'otresao' Metković 1963., koji je u prvom poluvremenu u tri navrata vodio s pogotkom razlike, Saračević je mogao u vatru gurnuti i ostale. Na kraju 27:19 (12:11) te je RKHM Dubrovnik izborio daljnje natjecanje u Kupu Hrvatske.

U nastavku se u dvorani najviše čulo ime Luka: Morović na vratima je nizao obrane, Bevanda je u napadu bio u ulozi Ćužića (pogađao sedmerce), Prnjat se također upisao u strijelce.  

RKHM Dubrovnik je tako s drugim sastavom nastavio svoj niz bez poraza. Ovo mu je 16. takva prvenstvena ili kup utakmica. Dolazak Metkovića 1963. u 'B' sastavu išao je na ruku i RKHM Dubrovnik jer i njega čeka u nedjelju težak zadatak. Gost je u derbiju kola Splita. Nastavili li svoj niz, ostane neporažen, ostat će i četvrti tjedan na vrhu Prve hrvatske lige - jug.

RKHM Dubrovnik – Metković 1963. 27:19 (12:11)
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Petar Bulum i Nikola Carević, nadzornica Nataša Parmać (svi iz Metkovića).
RKHM DUBROVNIK: Luka Morović, Tomislav Radić (1), Anes Avdić (7), Teo Putica (2), Luka Prnjat (2), Luka Bevanda (6), Nikša Tot Horti, Damir Viteškić, Hrvoje Marušić (3), Kajo Cikatić (1), Siniša Meštrić, Marin Rokolj, Zvonimir Srna (1), Antonio Obradović (4).
METKOVIĆ 1963.: Danijel Jarić, Luka Vučić (5), Bruno Talajić, Mario Jakić (1), Josip Bezer (6), Mijo Cvitanović (1), Ivan Medić (3), Lucijan Popović (1), Filip Volarević (1), Marko Romić, Julio Jelavić, Vlatko Petrić (1).
Sedmerci: RKHM Dubrovnik 5/4, Metković 1963. 2/2

 

19. travanj 2024 08:45