StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HL - JUG

SAMI NA VRHU Vide Vlahić: 'Sjajno'

7. studenog 2016. - 17:15

Zamijenili su u nedjelju navečer uloge s malonogometašima Squarea. Dan prije su oni bili na parketu dubrovačke sportske dvorane i igrali prvoligaški derbi (Buzet), a Squareovci su ih bodrili s tribina. Sad su oni došli podržati njih u prvoligaškom derbiju protiv Split Tommyja.

Osim što su bili na tribinama Gospina polja, 'bili' su u isto vrijeme i na utakmici u Karlovcu. Veza Dubrovnik – Karlovac se bila 'užarila': što se događa u nedjeljnom derbiju 6. kola Prve hrvatske rukometne lige – jug, ogledu Karlovac – Split? Zadnjih osam sekundi Split je imao napad za izjednačenje, ali nije uspio. Karlovac je nakon poraza u Gospinom polju na startu sezone osvojio 9 od 10 mogućih bodova. Dobio je sad 28:27 Split, koji je mogao pobjedom u Karlovcu preuzeti prvo mjesto. Kako nije uspio, na vrhu je RKHM Dubrovnik.

- Sami na vrhu – istaknuo je Vide Vlahić, desna ruka trenera rukometaša Dubrovnika Zlatka Saračevića te dodao:

- Eto, 7. kolo ćemo dočekati u ulozi lidera.

Plus, RKHM Dubrovnik je jedina neporažena momčad lige. U subotu navečer u Gospinom polju dobio je derbi protiv do tada vodećeg i neporaženog Buzeta. Nastavio svoj niz (26:22), a prekinuo niz gostiju.

- Pet kola je do kraja prvog dijela, ali će se do kraja ove godine odigrati četiri. Potom je pauza u svim seniorskim ligama zbog nastupa reprezentacije, koju čeka Svjetsko prvenstvo početkom godine u Francuskoj te ćemo utakmicu posljednjeg kola prvog dijela, u kojem smo gosti Mladog Rudara, igrati tek u veljači iduće godine, a sedam dana poslije te utakmice kreće drugi dio.

Pogledajte raspored i tablicu, RKHM Dubrovnik ima dobre izglede zadržati se na vrhu, ne samo sedam dana biti prvi.

- Stoji, sad smo gosti pretposljednjeg Hrvatskog dragovoljca, a potom dočekujemo posljednju Crikvenicu. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Treba se sad dobro pripremiti za utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca. Što reći kad se pogleda tablica? Sjajno. Napravili smo veliki korak naprijed u odnosu na prošlu godinu. Rudolf Ćužić je veliko pojačanje. Sve je za pet. Dobro se radi, dobra je atmosfera i ne samo po pitanju prve momčadi. Druga momčad, koja igra u Trećoj ligi, dobila je četiri utakmice zaredom – naglasio je Vlahić.

Prije gostovanja kod Hrvatskog dragovoljca čeka RKHM Dubrovnik put u Opuzen. Drugoligaš Opus im je suparnik na startu natjecanja u Kupu Hrvatske. Utakmica Opus - RKHM Dubrovnik igra se u srijedu, 9. studenoga u 19.30 sati.

POREDAK
1. RKHM Dubrovnik 10 bodova (+12),
2. Karlovac 9 bodova (+22), 3. Buzet 9 bodova (+17), 4. Mladi Rudar 8 bodova (+45), 5. Split 8 bodova (+16), 6. Metković 1963. 6 bodova (-2), 7. Solin 5 bodova (+2), 8. Biograd 5 bodova (-28), 9. Kozala 5 bodova (-8), 10. Zadar 4 boda (-18), 11. Hrvatski dragovoljac 3 boda (-32), 12. Crikvenica 1 bod (-26).

RASPORED DUBROVNIKA DO KRAJA PRVOG DIJELA
7. kolo, 12. studenoga:
Hrvatski dragovoljac – RKHM Dubrovnik, 8. kolo, 19. studenoga: RKHM Dubrovnik – Crikvenica, 9. kolo, 26. studenoga: Split – RKHM Dubrovnik, 10. kolo, 3. prosinca: RKHM Dubrovnik – Solin, 11. kolo, 11. veljače 2017. godine: Mladi Rudar – RKHM Dubrovnik.

18. travanj 2024 10:27