StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HL - JUG

POGLEDAJTE SEMAFOR Tko se ovome mogao nadati?

5. studenog 2016. - 22:05

Tko zna kako će biti poslije, ali sad je tako, i to će se pamtiti. Naravno, bilo bi sjajno kad bi to potrajalo što duže, kad bi tako bilo i na kraju sezone. Dubrovnik se nakon 6. kola popeo na vrh Prve hrvatske lige - jug. U derbiju kola, bio je to ogled jedina dva neporažena sastava, dobio je s 26:22 vodeći Buzet, koji je imao bod više, a koji sad ima bod manje.

Momčad Zlatka Saračevića je povela sa 6:3, gosti su izjednačili, a na kraju poluvremena plus dva za domaćina (13:11), koji je na početku nastavka imao i 14:11. Sredinom nastavka 21:17, pa nakon toga 3:0 gostiju. Pozvao je tada trener Dubrovnika minutu odmora nakon koje su njegovi igrači nanizali četiri pogotka te pobjegli Buzetu (25:20)…

Dubrovnik je pobjedu protiv Buzeta izborio u sastavu: Kristijan Janđel, Tomislav Radić (3), Leo Brnin (1), Anes Avdić (1), Teo Putica (1), Rudolf Ćužić (10), Nikša Bušlje (4), Maro Dabelić (2), Zvonimir Srna, Damir Viteškić, Elmar Žerić, Kajo Cikatić, Siniša Meštrić, Luka Bevanda, Hrvoje Lončarica (4) i Antonio Obradović.

Gotovo 400 gledatelja u Gospinom polju je velikim pljeskom pozdravilo uspjeh protiv Buzeta, nosilo Dubrovnik svih 60 minuta do nove pobjede, trijumfa protiv još jednog favorita lige (Karlovac su dobili na startu s 25:21). Dubrovnik je, da se ne zaboravi, novi u prvoligaškom društvu i to je sad jedini bez poraza, a ovo mu je, računajući sjajnu završnicu prošle sezone s kojom je izborio viši rang, dvanaesta utakmica u nizu bez poraza (devet pobjeda i tri remija).

Zadnji put je poražen prije točno 8 mjeseci (5. ožujka ove godine u Trogiru od Trogira s 30:28 u utakmici 15. kola južne skupine Druge hrvatske lige).

U 7. kolu Dubrovnik je gost Hrvatskog dragovoljca (12. studenoga), potom u Dubrovnik dolazi Crikvenica (19. studenoga).

25. travanj 2024 09:55