StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

SVI NA DERBI 'Neporaženi rukometaši su zaslužili vašu podršku'

4. studenog 2016. - 13:21

Zaslužili su ovi mladići da ih se podrži – istaknuo je Zlatko Saračević na konferenciji za novinare Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, koja je održana pod vedrim nebom, na Stradunu. Stol i tri stolice donesene su iz Sponze. Na stol se stavila zastavica s klupskim grbom, a potom su pored nje 'niknuli' mikrofoni. Ispred stola su došli novinari, kamermani, fotoreporteri. Uključile su se kamere, škljocali su fotoaparati kad su stolice zauzeli legendarni hrvatski rukometaš, trener Dubrovnika te dva njegova igrača, Hrvoje Lončarica i Leo Brnin.

I dok su Stradunom điravali turisti, i danas je gužva, trojac RKHM Dubrovnik je najavio derbi 6. kola Prve hrvatske lige protiv Buzeta, koji se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju igra u subotu, 5. studenoga s početkom u 18 sati. Neporaženi Dubrovnik s tri pobjede i dva remija protiv vodećeg i isto tako neporaženog Buzeta, koji je ostvario pobjedu više, a remi manje. Buzet je prvi, a Dubrovnik dijeli drugo mjesto. Buzet nije iznenađenje. Dubrovnik jest. Novak u ligi, bilo je straha uoči početka sezone u višem rangu, niže uspjehe.

- Buzet je najbolja momčad. Potvrđuju to rezultati, a i ono što smo vidjeli analizirajući snimke njihovih igara. Najbolja obrana lige, koja u prosjeku prima samo 19 pogodaka, i to će za nas biti veliki izazov. Nije ovo derbi jer mi protiv niti jednog protivnika nismo favoriti. Pazite, imamo 8 bodova i pogodak razliku plus 9. Ako bi kojim slučajem uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu protiv Buzeta imat ćemo 10 bodova i plus 10 pogodak razliku - naglasio je Saračević, koji je momčad preuzeo pet kola prije kraja prošle sezone.

RKHM Dubrovnik je zadnju utakmicu izgubio desetak dana prije nego je Saračević stigao. Bilo je to 5. ožujka ove godine u Trogiru od istoimenog domaćina u 15. kolu Druge hrvatske lige - jug (30:28). Nakon toga je Dubrovnik je dobio Opus sa 41:21, a onda je stigao legendarni hrvatski rukometaš te preuzeo dubrovačku momčad. Računajući Opus, zadnju utakmicu koju je samostalno vodio Vide Vlahić, danas desna ruka Saračevića, Dubrovnik je neporažen jedanaest utakmica od čega je dobio njih osam.

Igrom i pogotcima tome su doprinjeli i Lončarica i Brnin, koji je protiv Karlovca, u prvoligaškom debiju, koju su iznenađujuće, ali zasluženo dobili s 25:21, bio prvi strijelac Dubrovnika sa 6 pogodaka. Ne skrivaju zadovoljstvo rezultatima Lončarica i Brnin. Priželjkuju nove uspjehe. Atmosferu uoči dolaska Buzeta kvare ozljede. Marušiću je lijeva ruka u gipsu i na njega Saračević neće moći računati. Tomislav Radić je krivo skočio na treningu u srijedu navečer i upitan je za nastup, dok bi Rudolf Ćužić trebao igrati unatoč tome što je malo trenirao, a malo nije ovog tjedna.

Na kraju je i turistima bilo zanimljivo slikati konferenciju za novinare RKHM Dubrovnik pogotovo kad su čuli kako je za stolom olimpijski pobjednik iz Atlante. Druženje na Stradunu završeno je riječima: Vidimo se sutra u Gospinom polju!

Sastaju se jedina dva neporažena sastava Prve hrvatske lige rukometaša. Iz RKHM Dubrovnik su poručili u najavi derbija 6. kola: 'Neporaženi rukometaši su zaslužili vašu podršku'.

19. travanj 2024 22:55