StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK UOČI POČETKA NOVE SEZONE

Gostima nema poklona!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
30. rujna 2016. - 21:59

Na jednoj zastavici sveti Vlaho, na drugoj grb kluba, Između dvije zastavice rukometna lopta. Na preostalom dijelu stola 'natiskali' su se mikrofoni te diktafoni, pokoji mobitel, ovisno kako je tko od novinara snimao što su uoči početka nove sezone imali za reći dopredsjednik RKHM Dubrovnik Ivo Dragić, trener Zlatko Saračević, kapetan momčadi Maro Dabelić te novi igrač, koji je najavljen kao jedino pravo pojačanje, Rudolf Čužić. RKHM Dubrovnik nije više južna skupina Druge hrvatske lige, već je rang više, južna skupina Prve hrvatske lige. Neće više igrati samo po Dalmaciji, eto ga opet u Istri, Kvarneru, sve gore do Karlovca.

I baš na startu, u Gospinom polju, u subotu, 1. listopada u 16 sati, najjužnijem klubu južne skupine Prve hrvatske lige u goste dolazi najsjeverniji član. Prošle sezone su ih dijelila dva ranga. Karlovac je igrao Premijer ligu, ali nije uspio izbjeći ispadanje u sezoni u kojoj je za ostanak trebalo izbjeći čak šest zadnjih mjesta.

- Karlovac je igrao ne tako davno igrao u Europi – to je istaknuto na konferenciji za novinare, koja je održana na parketu, gdje će se ove sezone voditi bitka za svaki gol te svaki bod. Želi RKHM Dubrovnik da Gospino polje bude neosvojiva tvrđava, a po njima prvi gost je prvi favorit lige.

Zlatko Saračević je došao na klupu Dubrovnika pet kola prije kraja prošle sezone. Dolazak legendarnog hrvatskog rukometaša digao je sve na noge u Gospinom polju. Dubrovnik je s njim uspio sa četiri pobjede u nizu osigurati plasman u veći rang. Plasman u veći rang je bio cilj, ali je s nekoliko lošijih rezultata sve došlo u pitanje. I onda je bilo: jocker zovi. Dubrovnik je sa Saračevićem na kormilu dobio prvo Korčulu u Korčuli, zatim Biograd kod kuće, nakon toga Kamičak u Sinju te u predzadnjem kolu Solin u Gospinom polju. Već nakon Sinja se otvorio šampanjac, a slavilo se u Gospinom polju nakon Solina. Nedugo nakon završetka sezone uprava je objavila: 'Saračević ostaje!' te potvrdila: 'Igrat ćemo u većem rangu'.

S treninzima se počelo prije mjesec dana, ali nije Dubrovnik profesionalni klub. Igrači rade, tako je to kad je dobra turistička sezona, te su tek prije 15 dana na treninzima bili gotovo svi.

- Imao sam 26 igrača na treningu – istaknuo je trener RKHM Dubrovnik. Međutim, još nema trener Dubrovnika te njegov pomoćnik Vide Vlahić kompletan sastav. Ivo Dragić je najavio kako stiže lijevo krilo Hrvoje Marušić te kako se očekuje dolazak Vinka Prskala iz Ljubuškog (lijevi vanjski).

- Mlada smo momčad. Dosta nas je iz Dubrovnika. Želja je nastaviti s pobjedama iz prošle sezone te da i dalje naša dvorana ostane neosvojiva tvrđava, da kod kuće ne poklanjamo bodove nikome, pa ni Karlovcu – rekao je Dabelić. Ćužić (srednji vanjski) bi trebao vući Dubrovnik u novoj sezoni. Znanja ima, kvalitetu i iskustvo.

- Dubrovnik je momčad s dosta potencijala. 15-dana, koliko smo na okupu, malo je za odmah ostvariti zapažen rezultat, ali bi sve trebalo doći na svoje za dva, tri mjeseca - podvukao je Čuzić.

U južnoj skupini Prve hrvatske lige su uz RKHM Dubrovnik i Karlovac još Biograd, Split, Crikvenica, Mladi Rudar, Buzet, Solin, Metković 1963., Hrvatski dragovoljac, Zadar i Kozala.

- Prvak ide u Premijer ligu, zadnja dva ispadaju - Dragić će na znanjje svima.

RKHM Dubrovnik ne razmišlja o prvom (prvak ide u Premijer ligu), a nada se kako neće ni o drugom (zadnja dva ispadaju).

20. travanj 2024 12:23