StoryEditorOCM
Ostalouvjerljivi

SP hokej na ledu: Kanađanima 28. naslov svjetskih prvaka

Piše Hina
28. svibnja 2023. - 22:18

Hokejaši Kanade po 28. put su osvojili naslov svjetskog prvaka pobijedivši Njemačku s 5-2 (1-1, 1-1, 3-0) u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva elitne divizije odigranom u finskom Tampereu.

Nijemci su Kanađanima pružili snažan otpor u prve dvije trećine, u kojima su dvaput vodili, ali i dopuštali Kanađanima da dođu do izjednačenja. John Jason Peterka je u osmoj minuti pogodio za vodstvo Njemačke, da bi tri minute poslije Samuel Blais izjednačio.

Njemačka je do novog vodstva došla u 34. minuti golom Daniela Fischbucha, a u 38. minuti je Lawson Crouse iskoristio igrača više za Kanadu i pogodio za 2-2.

Kao i u polufinalu protiv Latvije, Kanađani su pokazali svoju nadmoć u zadnjih 20 minuta utakmice. Samuel Blais je u 45. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici donio prvo vodstvo najtrofejnijoj reprezentaciji svijeta. Kanadski kapetan Tyler Toffoli je u 52. minuti pogodio za 4-2, a konačnih 5-2 postavio je Scott Laughton u 59. minuti, kad su Nijemci povukli vratara s leda.

Njemačka je iznenađujućim pobjedama protiv Švicarske i reprezentacije SAD-a došla do svog prvog finala, čime je ostvarila najveći rezultat svoje države u modernom hokeju, a na pobjedničkom postolju se našla i Latvija, koja je tako postala 12. reprezentacija u povijesti s odličjem na svjetskom prvenstvu elitne divizije.

Arturs Šilovs, vratar latvijske reprezentacije, proglašen je najkorisnijim igračem turnira

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:37