StoryEditor
Ostaloeuropskom plivačko prvenstvo u Eindhovenu

Sanja Jovanović brončana, Draganja kao drugi u finale na 50 slobodno

Piše PSD.
23. ožujka 2008. - 22:55

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je brončanu medalju u disciplini 50 leđno na Europskom prvenstvu u Eindhovenu i izjednačila hrvatski rekord sa vremenom od 28.17 sekundi, koliko je plivala i jučer u polufinalu. Dubrovkinja Jovanović je tako osvojila prvo odličje za hrvatsko plivanje na EP u Eindhovenu.

- Malo sam zeznila u finišu utrke, no ipak sam zadovoljna medaljom. Ona je evidentan dokaz mog napredovanja. Za dva tjedna plivam na svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Manchesteru, što mi još više odgovara pa se nadam da ću ponoviti dobre utrke, a s njima će doći i medalje - kazala nam je Sanja netom nakon izlaska iz bazena.

Ispred Jovanović su bile Ruskinja Anastasia Zujeva sa novim europskim rekordom (28.06), dok je srebro pripalo Španjolki Nini Zhivanevskayom (28.11), koja je jučer Sanji u polufinalu preotela europski rekord sa vremenom od 28.13. 

Duje Draganja ušao je kao drugi u finale na 50 slobodno sa rezultatom ispod 22 sekunde (21.94), ali će sutra u borbi za zlato imati uzuzetno tešku zadaću kako pobijediti fenomenalnog Francuza Alaina Bernarda. Bernard je nakon jučerašnjeg svjetskog rekorda na 100 slobodno danas u polufinalu srušio i svjetski rekord na 50 slobodno sa vremenom 21.50 sekundi, šest stotinki brže od rekorda Australca Eamona Sullivana. Samo su Bernard i Draganja od svih finalista išli ispod 22 sekunde na 50 slobodno.

V. OZRETIĆ, (H)

Izdvojeno

12. srpanj 2020 14:53