StoryEditor
Ostalostroge mjere

Na uvodnim utrkama F1 u Austriji čak 10.000 testova: uzorci će se uzimati dvaput dnevno, rezultati će biti dostupni isti dan

Piše Hina
23. lipnja 2020. - 19:14
Attila Kisbenedek/AFP

Ako se sljedećih tjedana epidemiološka situacija u Austriji dramatično ne pogorša, na uvodnim utrkama Svjetskog prvenstva formule 1 5. i 12. srpnja na stazi Red Bull Ring u Spielberg obavit će se ukupno 10.000 testova na koronavirus.

Prema pisanju austrijske novinske agencije APA, uzorci će se uzimati dva puta dnevno, analizirat će ih laboratorij u Ebersbergu u Njemačkoj, koji će biti otvoren 24 sata dnevno, a rezultati će biti dostupni 16 do 24 sata nakon testova.

Istodobno će na tribine moći ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na koronavirus koji ne smije biti stariji od četiri dana.

Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje natjecanja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti Covid-19.

Prema modificiranom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi natjecanja u drugoj polovici srpnja trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. kolovoza vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 13:57