StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

FUTSAL DINAMO STIŽE U GOSPINO POLJE, PA NAKON TOGA ČETIRI TJEDNA PRIPREMA ZA NASTAVAK PRVENSTVA Zoran Primić bi trebao ići u Osijek

15. siječnja 2020. - 10:34
Još se vrti snimka ogleda Square - Uspinjača Gimka 3:3, točnije, sporna situacija u 33. minuti, koja nakon pregleda iste je sve samo ne sporna. Splitski sudac Vedran Babić je morao dosuditi kazneni udarac za Square te pokazati put u svlačionicu vrataru Uspinjače Gimke Marku Vukoviću, koji je 'počistio' u svom prostoru Brazilca Keka, a ne loptu. Square je u tom trenutku vodio s 2:1. Minutu poslije Uspinjača Gimka je izjednačila na 2:2. Iako je Square tri minute prije kraja opet vodio, 3:2, završilo je 3:3, primio je pogodak 32 sekunde prije kraja, te je ostao bez dva boda. I kad je tako završilo, ne čudi što je situacija iz 33. minute još uvijek u prvom planu. 

Square je pobjedom trebao skočiti na prvo mjesto u tom trenutku, a na njemu i ostati jer je jesenski prvak i branitelj naslova, Novo vrijeme Apfel, 24 sata poslije odigralo u Zagrebu protiv Futsal Dinama bez pogodaka i pobjednika. Na kraju je najviše na startu drugog dijela profitirao Olmissum, koji je izborio kod kuće uspjeh protiv Vrgorca, minimalan, 3:2, ali vrijedan tri boda s kojima je sad na samo bod od makarskog sastava, a bodovno poravnat s dubrovačkim, kojeg je preskočio zahvaljujući boljoj pogodak razlici. 

Naravno, priča o Squareu, početku drugog dijela lige ne može proći bez podsjetnika kako su 'crveno plavi' Uspinjaču Gimku dočekali bez čak četvorice udarnih igrača. NIje bilo prvog strijelca momčadi Pelea, zatim Mara Đuraša, Ante Daničića i Adrijana Micevskog. Prvi je izostao jer se kasno vratio s odmora, točnije, pojavio se u Dubrovniku doslovno pred sam početak utakmice protiv pobjednika Kupa Hrvatske, dok na Đuraša, Daničića i Micevskog trener Antun Bačić nije mogao računati zbog problema s ozljedama. 

Na Daničića, a pogotovo na Đuraša, Square neće moći računati ni protiv Futsal Dinama, koji je idući suparnik Squarea, i gost, dok bi jedan od dvojice preostalih igrača, koji su propustili Uspinjaču Gimku, mogao nastupiti. Bačić može u zapisnik uvesti dvojicu stranaca. Ne može u jednoj utakmici računati na svu trojicu stranaca, a ima dvojicu Brazilaca, Keka i Pelea, te Makedonca Micevskog.

Nakon 11. kola prvoligaši će na odmor, i to puna četiri tjedna. Razlog se zna. Hrvatska nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Elitna runda kvalifikacija igrat će se u Osijeku od 29. siječnja do 1. veljače. Dubrovnik u Gospinom polju za to nema uvjete. Suparnici našima u skupini 'C' su Azerbejdžan, Slovačka i Rusija. Plasman na svjetsku smotru izravno će osigurati pobjednik skupine, dok će drugoplasirani s drugoplasiranim reprezentacijama preostale tri kvalifikacijske skupine nastupiti u doigravanju, koje će dati preostala dva sudionika Svjetskog prvenstva. Europa daje sedam sudionika SP-a: domaćin Litva te šest reprezentacija koje prođu kvalifikacije (četiri pobjednika skupina elitne runde kvalifikacija te pobjednici dva para drugoplasiranih u doigravanju, koje će se igrati 9. i 12. travnja). Svjetsko prvenstvo igra se u Vilniusu, Kaunasu i Klaipedi od 12. rujna do 4. listopada ove godine.

Hrvatski izbornik Mato Stanković bi trebao nakon 11. kola objaviti kandidate za nastup u Osijeku. Za očekivati je kako će na popisu od igrača Squarea biti samo vratar Zoran Primić, koji je u posljednje vrijeme neizostavan u reprezentaciji, budući su preostala dvojica igrača, koja su dobijala poziv izbornika u posljednjim akcijama reprezentacije ozlijeđena (Đuraš i Daničić). Naravno, Stanković ne može, kao što nije mogao ni u prvom krugu kvalifikacija, računati na najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije, Dubrovčanina Darija Marinovića, koji je zbog ozljede odavno izvan stroja.

Square i Futsal Dinamo utakmicu 11. kola igraju u petak, 17. siječnja, u Gospinom polju s početkom u 18 sati. 
POGLEDAJTE TABLICU
Prva hrvatska liga: 1. Novo vrijeme Apfel 22 bod (+16), 2. Olmissum 21 bod (+13), 3. Square 21 bod (+9), 4. Crnica 19 bodova (+1), 5. Futsal Dinamo 12 bodova (+2), 6. Vrgorac 11 bodova (-1), 7. Alumnus 11 bodova (-7), 8. AFC Universitas 10 bodova (-19), 9. Uspinjača Gimka 10 bodova (-12), 10. Split 3 boda (-11).

Osam najboljih igra u doigravanju za prvaka. Četvrtfinale: 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., te 4. - 5. (igra se na dvije pobjede). Polufinale: pobjednik 1./8. - pobjednik 4./5., te pobjednik 2./7. - pobjednik 3./6.
PETAK U GOSPINOM POLJU
Petak, 17. siječnja, Dubrovnik: Square – Futsal Dinamo (Sportska dvorana u Gospinom polju, 18 sati), Zagreb: Uspinjača Gimka – Crnica (18 sati), Vrgorac: Vrgorac – Split (19 sati), Split: AFC Universitas – Olmissum (20 sati), subota, 18. siječnja, Zagreb: Alumnus Sesvete – Novo vrijeme Apfel (16 sati).
 
ELITNA RUNDA KVALIFIKACIJA ZA SVJETSKO PRVENSTVO
Četiri su kvalifikacijske skupine ekitnog kruga za Svjetsko prvenstvo. U skupini 'A' su Portugal, Italija, Bjelorusija i Finska, u skupini B Španjolska, Srbija, Ukrajina i Francuska, u skupini 'C' Rusija, Azerbajdžan, Slovačka i Hrvatska te u skupini 'D' Kazahstan, Slovenija, Rumunjska i Češka

Pobjednici skupina idu na SP, te pobjednici doigravanja u kojem drugi iz skupine 'A' igra protiv drugog iz skupine 'B' (dvije utakmice, doma - vanka), te drugi iz skupine 'C' protiv drugog iz skupine 'D'. 

16. travanj 2024 14:18